search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:15
MENU CLOSE

Ο υπουργός Brexit παρουσιάζει το σχέδιο της εξόδου στη Βουλή των Κοινοτήτων

05.09.2016 05:49
ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εμπορικές συνομιλίες με την Βρετανία για τη μετά Brexit εποχή - «Σκληρό παζάρι» υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον - Media

 

Ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο Βρετανός υπουργός ο οποίος έχει αναλάβει να διαχειριστεί τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια του Λονδίνου για το Brexit μιλώντας σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς σε διεθνές επίπεδο οι ανησυχίες για το πώς θα εξελιχθεί το «διαζύγιο» εντείνονται. 

Μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, η νέα βρετανική κυβέρνηση ελάχιστα έχει αποσαφηνίσει όσον αφορά τους σχεδιασμούς της για το Brexit, καθώς ετοιμάζεται για τις επίσημες διαπραγματεύσεις που λέει ότι δεν θα αρχίσουν πριν από τα τέλη της χρονιάς.

«Αυτή είναι μια ιστορική και θετική στιγμή για το έθνος μας. Το Brexit δεν αφορά το να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε μια άσχημη δουλειά. Αφορά το να αδράξουμε τις τεράστιες και συναρπαστικές ευκαιρίες που θα αρχίσουν να ρέουν λόγω της νέας θέσης της Βρετανίας στον κόσμο», υποστήριξε ο Ντέιβις σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από την ομιλία του στο βρετανικό κοινοβούλιο. «Θα υπάρξουν νέες ελευθερίες, νέες ευκαιρίες νέους ορίζοντας για αυτή τη μεγάλη χώρα», πρόσθεσε.

Χθες Κυριακή, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι στην ομιλία του ο Ντέιβις θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες «για το έργο της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» και «προφανώς για το πώς (…) θα διαμορφώσουμε το είδος της σχέσης που θέλουμε με την ΕΕ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:14