search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:52
MENU CLOSE

«Αφιλόξενη» για τους Αθηναίους, την Παρασκευή η πρωτεύουσα

08.09.2016 17:31
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ - Media

 

«Αστακό» θα θυμίζει την Παρασκευή από τις δέκα το πρωί έως και αργά τη νύχτα το  κέντρο της Αθήνας, λόγω της Συνόδου των χωρών του Νότου, στο Ζάππειο.

Τουλάχιστον 1500 αστυνομικοί θα διατεθούν για τη φύλαξη και συνοδεία του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τους ηγέτες των υπόλοιπων νότιων κρατών-μελών  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας και Τροχαίας Αττικής, με τροχονόμους να προχωρούν σε περιοδικές διακοπές της κυκλοφορίας από τις 10 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα.

Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες των ΕΚΑΜ θα συνοδεύουν τις αυτοκινητοπομπές των Ευρωπαίων ηγετών, ενώ θα υπάρχουν και σταθερά κλιμάκια τόσο στα ξενοδοχεία Χίλτον και Μεγάλη Βρετάνια, όπου θα καταλύσουν οι περισσότερες αποστολές,  όσο και στο Ζάππειο όπου θα διεξαχθούν η Σύνοδος και το γεύμα εργασίας, καθώς επίσης και το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα, που θα επισκεφθούν οι επιφανείς καλεσμένοι του Αλέξη Τσίπρα, μετά το τέλος των Εργασιών.

Νωρίτερα πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους στον εντοπισμό και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών θα πραγματοποιήσουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλους τους χώρους  όπου θα βρεθούν οι ξένες αντιπροσωπείες, ενώ γερανοί της Τροχαίας θα απομακρύνουν όλα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα κατά μήκος των λεωφόρων από όπου θα περνούν οι αυτοκινητοπομπές.

Επίσης, επιστρατεύεται και το ένα από τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. που θα πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις κυρίως στις αφίξεις και αναχωρήσεις των Ευρωπαίων ηγετών από και προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Καλό θα ήταν λοιπόν οι Αθηναίοι να οπλιστούν με υπομονή, αφού η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας προβλέπεται να είναι  χαώδης, όσον αφορά στις μετακινήσεις. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:45