search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:20
MENU CLOSE

Νεοναζί Εθνικιστές πυρπολούν και στην Ελλάδα στέγες μεταναστών – Ανέλαβαν την ευθύνη – Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. (Video)

08.09.2016 17:48
Τα ζόμπι βγήκαν από τους τάφους τους και κάνουν διαγωνισμούς ομορφιάς – Δείτε τη νεοναζί που κέρδισε τον διαγωνισμό «Μις Χίτλερ» (Photos) - Media

Το αυγό του φιδιού βάζει εμπρηστικές βόμβες σε στέγη μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.

 

 

Το αυγό του φιδιού βάζει εμπρηστικές βόμβες σε στέγη μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.

Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Μοναχολύκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού», ανέλαβε την ευθύνη με πρωτότυπο τρόπο και συγκεκριμένα με βίντεο που ανήρτησε στο YouTube, για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης 24/8/2016, στο κτίριο της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών, στην οδό Νοταρά 26, στα Εξάρχεια, όπου διαμένουν πάνω από 130 πρόσφυγες.

Στο βίντεο το οποίο έχει διάρκεια περίπου 15 λεπτά, παρουσιάζονται φωτογραφίες και κάρτες από πρόσφυγες (τους οποίους αποκαλούν λαθρομετανάστες), χαρακτηρίζεται «τρομοκατάληψη» ο χώρος, εξηγείται το σκεπτικό της επίθεσης, ενώ εκτός των άλλων αναφέρεται:

«Ο σκοπός μας ήταν να δώσουμε ένα μήνυμα, ότι ξέρουμε τι είναι εκεί μέσα και ότι αν δεν σταματήσουν να σπέρνουν τρομοκρατία θα θερίσουν ελληνική οργή».

Επίσης στο βίντεο υπάρχουν και πλάνα απο την επίθεση.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει προβληματίσει τις αρχές, ενώ διενεργείται έρευνα απο την Κρατική Ασφάλεια.

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», στην ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί έντονος προβλήματισμός και ανησυχία για την επίθεσή αυτή.

Πηγές της αστυνομίας επισημαίνουν ότι η ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση και ο τρόπος με τον οποίο έγινε παραπέμπει σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ακόμα και τύπου ISIS, ενώ, παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι το όνομα της οργάνωσης παραπέμπει εμμέσως στα Waffen SS, το πλέον σκληροπυρηνικό κόμματι των ναζί, κάτι που ενδέχεται να είναι ενδεικτικό για τις προθέσεις της οργάνωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:17