search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:07
MENU CLOSE

ΔΗΜΑΡ υπέρ Φίλη στον «πόλεμο των θρησκευτικών»

23.09.2016 13:00
ΔΗΜΑΡ υπέρ Φίλη στον «πόλεμο των θρησκευτικών» - Media
 
Αναφανδόν υπέρ των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας στο μάθημα των θρησκευτικών τάσσεται η ΔΗΜΑΡ παίρνοντας το μέρος του υπουργού, Νίκου Φίλη στη διαμάχη με την Εκκλησία της Ελλάδας.
 
Συγκεκριμένα, η ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του υπουργού Παιδείας για το μάθημα των θρησκευτικών υπογράμμισε ότι «για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται πόσο αναγκαίος είναι ο διαχωρισμός των σχέσεων εκκλησίας και κράτους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών».
 
Η ΔΗΜΑΡ δήλωσε ένα ξεκάθαρο «ναι» στην αναβάθμιση του μαθήματος από ομολογιακό μάθημα σε μάθημα γνώσης των θρησκειών. «Στο ζήτημα αυτό δεν χωρούν “ναι μεν… αλλά”. Η αναγκαία αυτή αλλαγή πρέπει να προχωρήσει παρά τις κραυγές του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να σταματήσει από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η απαξίωση του ρόλου της Εκκλησίας και να προωθήσει τον απαραίτητο διάλογο που απαιτούν τα θέματα αυτά μακριά από την τεχνητή πόλωση», υπογραμμίζει.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:07