22/01/2019 00:04:31
7.12.2009

Δημοσιογράφος μηνύει τη ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία

Ρώσος δημοσιογράφος, τον οποίο αφόρισε η Εκκλησία για «σατανικά ψέματα» ύστερα από επικριτικό άρθρο που έγραψε για ένα μοναστήρι, προσέφυγε στη δικαιοσύνη ενά ντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία διεκδικώντας αποζημίωση.Ο Ολέγκ Ντεμέντιεφ, δημοσιογράφος της περιοχής του Πσκοφ, ζητά συνολικά 1,5 εκατομμύριο ρούβλια (36.000 ευρώ) ως αποζημίωση.

«Η επισκοπή της περιοχής δεν είχε το δικαίωμα να ρίξει το ανάθεμα εναντίον μου και κυρίως να δημοσιοποιήσει αυτή την πληροφορία στον ιστότοπό της. Είμαι άθεος, αλλά διεκδικώ αποζημίωση για προσβολή στην προσωπικότητά μου», δήλωσε ο δημοσιογράφος. Τον Αύγουστο η Ορθόδοξη Εκκλησία της περιοχής αφόρισε τον Ντεμέντιεφ, ο οποίος είχε αποκαλύψει την άπληστη συμπεριφορά των γυναικών μοναχών ενός μοναστηριού.

Ο αφορισμός είναι μία ποινή που αποφασίζεται από ανώ τατο αξιωματούχο της ρωσικής Εκκλησίας ή από μία σύνοδο που θέτει εκτός της θρησκευτικής κοινότητας αυτούς που υφίστανται αυτή την ποινή. Συνεπώς αυτοί δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να επισκέπτονται ορθόδοξες εκκλησίες ή να ενταφιάζονται σε ορθόδοξα νεκροταφεία..

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.