search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:25
MENU CLOSE

Νέα προειδοποίηση Μοσκοβισί για το έλλειμμα της Ιταλίας

10.10.2016 13:29
Μοσκοβισί: Πρέπει να οικοδομήδουμε μια σχέση συνεργασίας με τον Πούτιν - Media
 
«H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ανέκαθεν διατεθειμένη να λάβει υπόψη την ευελιξία, αλλά η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει να καταβάλει σοβαρές προσπάθειες με στόχο την μείωση του ελλείμματος», δήλωσε ο επίτροπος, αρμόδιος για οικονομικά και νομισματικά θέματα Πιέρ Μοσκοβισί, εισερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup.
 
Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι συνομίλησε αναλυτικά με τον Ιταλό υπουργό οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στην Ουάσιγκτον και ότι η Κομισιόν έχει επίγνωση των σοβαρών προσπαθειών που έχει κάνει μέχρι τώρα η Ιταλία για την μείωση του ελλείμματός της.
 
Ο Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δείξει την θετική της διάθεση, σχετικά με την ευελιξία, όταν προκύπτουν έκτατες περιστάσεις, όπως μπορεί να είναι ο σεισμός και το προσφυγικό, αλλά και σε περίπτωση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων.
 
«Είναι αναγκαίο, βέβαια, να παραμείνουμε εντός των καθορισμένων κανόνων», τόνισε ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος.
 
Σύμφωνα πάντα με τον Πιέρ Μοσκοβισί, «η ευελιξία επιτρέπει να μπορεί να ερμηνευθεί με έξυπνο τρόπο το Σύμφωνο Σταθερότητας» και «η Κομισιόν θέλησε μέχρι τώρα να βοηθήσει την Ιταλία να είναι μια χώρα με κεντρικό ρόλο στο ευρώ, ισχυρή, και με ουσιαστική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το οποίο αντέχει στις πιέσεις του λαϊκισμού».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:23