search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:17
MENU CLOSE

Παρουσία Μουζάλα αναχώρησαν 111 πρόσφυγες για μετεγκατάσταση στην Φινλανδία

31.10.2016 11:28
Παρουσία Μουζάλα αναχώρησαν 111 πρόσφυγες για μετεγκατάσταση στην Φινλανδία - Media

 

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα έγινε η αναχώρηση 111 Σύρων προσφύγων, ανάμεσα στους οποίους και 36 ασυνόδευτα παιδιά για τη Φινλανδία, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασύλου, στους πρόσφυγες που αναχώρησαν συμπεριλαμβάνονται 16 οικογένειες, αποτελούμενες από 59 πρόσφυγες, καθώς και 52 μεμονωμένα άτομα, μεταξύ των οποίων 36 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Στις 4 Νοεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η πρώτη ομάδα προσφύγων έφυγε από την Ελλάδα για το Λουξεμβούργο εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα μετεγκατάστασης για τη χώρα μας. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, σε αυτό τον ένα χρόνο «έχουν φύγει συνολικά 5.000 άνθρωποι για μετεγκατάσταση στην Ευρώπη», ενώ «έχουμε έτοιμους για μετεγκατάσταση άλλους 7.500 ανθρώπους και δεν τους δέχονται κράτη- μέλη ή καθυστερούν την αποδοχή τους».

«Κάθε φορά που φεύγει μια ομάδα είναι πολύ μεγάλη χαρά. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε εμείς, για να μπορούμε να θυμίσουμε στην Ευρώπη, ότι είχε αναλάβει την υποχρέωση μέσα σε αυτό τον χρόνο να κάνει 30.000 μετεγκαταστάσεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Η Ευρώπη δεν προχωράει με τους ρυθμούς που πρέπει και που είχε υποσχεθεί», δήλωσε ο κ. Μουζάλας.

Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι «η χαρά μας συνοδεύεται και από ένα θυμό για την ασυνέπεια που έχουν δείξει ευρωπαϊκά κράτη-μέλη και για την προσπάθεια που γίνεται από κάποια άλλα κράτη-μέλη να σταματήσουν τη μετεγκατάσταση». Ζήτησε δε από την Ευρώπη «να σταματήσει αυτή την υποκρισία με τους πρόσφυγες και να είναι εντάξει με τις ευθύνες που έχει αναλάβει».

Πρόσθεσε επίσης ότι «καταλαβαίνετε με όλα αυτά τα παιδιά και όλες αυτές τις οικογένειες πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουν οι μετεγκαταστάσεις. Είναι μια ελπίδα γι’ αυτούς τους ανθρώπους και είναι επίσης και μια ελπίδα για το λαό μας. Οι 5.000 άνθρωποι που έχουν μετεγκατασταθεί μέχρι σήμερα είναι έξι λιγότερα camps για τη χώρα μας. Είναι καλύτερες συνθήκες ζωής για αυτούς».

Τέλος, συγκινημένος απευθύνθηκε στους πρόσφυγες και τους ευχαρίστησε που φέρθηκαν «με αξιοπρέπεια στη χώρα μας» συμπληρώνοντας ότι «προσπαθήσαμε και εμείς να σας φερθούμε με αξιοπρέπεια παρ? όλες τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε οικονομικά ως χώρα». «Σας εύχομαι καλή ζωή εκεί όπου πάτε και να σας αγαπήσουν όπως οι Έλληνες σας αγάπησαν», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01