19/09/2019 02:43:39

Γερμανικός τύπος: Η Τουρκία εξελίσσεται σε δικτατορία

Γερμανικός τύπος: Η Τουρκία εξελίσσεται σε δικτατορία - Media

Στη σύλληψη τουλάχιστον 12 συνεργατών της  εφημερίδας Cumhuriyet ανάμεσά τους και του αρχισυντάκτη της εφημερίδας αναφέρεται το σχόλιο της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt: «Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θέλει να φιμώσει μια από τις τελευταίες επικριτικές φωνές απέναντι στην κυβέρνηση από το χώρο των μίντια. Η αποδόμηση του κράτους δικαίου συνεχίζεται. Η Τουρκία κινείται όλο και γρηγορότερα προς μια δικτατορία.» Στη συνέχεια η εφημερίδα διερωτάται ποια θα πρέπει να είναι η στάση της ΕΕ και σημειώνει: «Τι θα κάνει η ΕΕ με τις νέες εξελίξεις; Με τα πρόσφατα αντίποινα απέναντι σε επικριτικά ΜΜΕ και τα σχέδια του για την επαναφορά της θανατικής ποινής ο Ερντογάν θέλει να δοκιμάσει πόσο μακριά μπορεί να πάει. Πιστεύει ακράδαντα πως η ΕΕ τον χρειάζεται ως εταίρο στην προσφυγική κρίση. Πιθανότατα, αλλά αυτό δεν είναι λευκή επιταγή. Με την επαναφορά της θανατικής ποινής μια κόκκινη γραμμή θα είχε οριστικά ξεπεραστεί…Μια ΕΕ που έχει το θάρρος να επιβάλλει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ενδεχομένως να έπρεπε να χρησιμοποιήσει το εργαλείο αυτό και κατά της Τουρκίας.»

Για το ίδιο θέμα η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Για τους Ευρωπαίους ήρθε η ώρα να λάβουν μέτρα. Ένα κράτος το οποίο τόσο γρήγορα απομακρύνεται από δημοκρατικές αξίες όπως είναι η ελευθερία του Τύπου και η διαχωρισμός των εξουσιών δεν μπορεί να είναι μέλος της ΕΕ. Η ένταξη της Τουρκίας ήταν πάντα ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο. Τώρα έγινε αδύνατο».

 

 

Πηγή: Deutsche Welle 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.