search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:22
MENU CLOSE

Νεοναζιστικά τάγματα εφόδου στη Γερμανία – Έξαρση των οργανωμένων επιθέσεων κατά μεταναστών

03.11.2016 07:07
Νεοναζιστικά τάγματα εφόδου στη Γερμανία - Έξαρση των οργανωμένων επιθέσεων κατά μεταναστών - Media

 

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Γερμανία αναγκάστηκαν να τρέξουν για τη ζωή τους μετά από τις επιθέσεις που δέχθηκαν από τάγματα εφόδου Γερμανών νεοναζί, γράφει η εφημερίδα Daily Mail.

Περισσότερα από 50 μέλη ακροδεξιάς συμμορίας συγκεντρώθηκαν στην πόλη  Holzmarkt και άρχισαν να βρίζουν και να προσβάλλουν τους μετανάστες πριν αρχίσουν να τους κυνηγούν και να τους πετροβολούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία ήταν παρούσα στο περιστατικό αλλά δεν παρενέβη μέχρι τη στιγμή που οι μετανάστες άρχισαν να τρέχουν για να γλυτώσουν τη ζωή τους.

Ένας από τους πρόσφυγες χτυπήθηκε από τους ακροδεξιούς που τους κυνηγούσαν με ποδήλατα και τους πετούσαν πέτρες. Η αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα έσωσε έναν νεαρό πρόσφυγα που επίσης του είχαν επιτεθεί οι ακροδεξιοί, βάζοντάς τον στο περιπολικό.

Οι αρχές της πόλης είχαν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μετά τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει στα μέσα Σεπτέμβρη, όταν ομάδα εφόδου νεοναζί από περίπου 80 άτομα είχαν επιτεθεί σε τουλάχιστον 20 πρόσφυγες στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Αυτή τη φορά οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν πιο οργανωμένα καθώς διέθεταν ποδήλατα και αυτοκίνητα για να κυνηγήσουν τους πρόσφυγες.

Το χθεσινοβραδινό περιστατικό είναι μία ένδειξη της κατάστασης που φαίνεται να παγιώνεται στη Γερμανία και έρχεται μία εβδομάδα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό 72χρονου Γερμανού με καταγωγή από την Αλγερία από ομάδα νεαρών νεοναζί.

Οι επιθέσεις κατά μεταναστών και κέντρων προσφύγων την περσινή χρονιά σημείωσαν ραγδαία άνοδο καθώς σημειώθηκαν περισσότερες από 1.000 επιθέσεις, αριθμός πενταπλάσιος από τον αντίστοιχο του 2014.

 

Επιμέλεια: Κυριάκος Αργυρόπουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:21