search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:33
MENU CLOSE

Κινητικότητα για ανασχηματισμό-ΕΣΡ

03.11.2016 18:29
Τι απαντάει το Μαξίμου για το κόστος του ταξιδιού Τσίπρα στην Κούβα - Media
 
Η υπερψήφιση των τροπολογιών για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής φέρνει κινητικότητα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σε δύο κρίσιμα μέτωπα: αυτό του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, αλλά και για την επικείμενη νέα διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
 
Λίγο μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, τις εξελίξεις σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες και το σκηνικό που διαμορφώνεται εν όψει της έκτης διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
 
Από εκεί και πέρα, φαίνεται ότι επανεκκινούνται και οι διαδικασίες για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, οι οποίες είχαν μπει σε «δεύτερο πλάνο», μετά την απόφαση του ΣτΕ που είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον «νόμο Παππά». Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο ανασχηματισμός ενδεχομένως να ανακοινωθεί και την Παρασκευή, χωρίς να αποκλείεται, πάντως, να γίνει και την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Όπως είναι φυσικό, η ονοματολογία σχετικά με το νέο σχήμα της κυβέρνησης έχει «πάρει φωτιά», ωστόσο, ο κ. Τσίπρας κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του, μην έχοντας δώσει κάποιο στίγμα σχετικά με το ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι θα προστεθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό.
 
Το μόνο σαφές στοιχείο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι τα Προεδρικά Διατάγματα για τη δημιουργία νέων υπουργείων (Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ψηφιακής Πολιτικής, Τουρισμού, Ενέργειας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης) τα οποία και αναμένεται να στελεχωθούν με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:33