search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:02
MENU CLOSE

Τηλεοπτικές άδειες: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αν η ΝΔ δε συναινέσει για ΕΣΡ

08.11.2016 13:56
ΕΣΡ: Από 4 ως 6 άδειες για ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας - Media

 

«Η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί την επιστροφή στο καθεστώς ασυδοσίας αλλά συλλογικά θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει αν η ΝΔ συνεχίσει να υπονομεύει τη συγκρότηση του ΕΣΡ». Σε αυτήν την αναφορά του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου παραπέμπει το Μαξίμου απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με την πιθανή κατάθεση του νόμου – γέφυρα ακόμη και την Παρασκευή αν η Διάσκεψη των προέδρων και αυτή τη φορά προσκρούσει στην άρνηση της ΝΔ.

Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν στα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών το πρωί σχετικά με τη συγκρότηση του ΕΣΡ και το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συναίνεση στη Διάσκεψη των προέδρων την Πέμπτη:

«Τον Γενάρη αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2015, πήραμε σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό να τελειώνουμε με το σύστημα της διαπλοκής. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης αυτής, τόσο στον εαυτό της, όσο και στον ελληνικό λαό. Με αυτή την έννοια εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, παρά τις αντιξοότητες, τις πρόσκαιρες αντιξοότητες σε αυτόν τον κεντρικό αγώνα και σε αυτόν τον κεντρικό στόχο.

Η ΝΔ από την αρχή υπονόμευσεκάθε προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Υπονόμευσε την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και παρέβη τη συνταγματική της υποχρέωση να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα συναίνεσης στο δημόσιο βίο και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, που φάνηκε και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι: Αυτή η ατμόσφαιρα συναίνεσης να οδηγήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που η ΝΔ επιμείνει, έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας. Θα συζητήσουμε και θα πάρουμε συλλογικά την απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε, σε περίπτωση που η ΝΔ αρνηθεί, συνεχίσει να υπονομεύει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.  Όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά».

 

Την ίδια ώρα, σε απάντηση δημοσιευμάτων που προσδιόριζαν το περιεχόμενο του νόμου -γέφυρα, σε περίπτωση μη συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, πηγές από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μίλησαν στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

«Καμία περίπτωση νομοθέτησης δεν υπάρχει πριν εξαντληθούν οι δυνατότητες και οι πιθανότητες συναινέσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ», σημείωσαν οι πηγές από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:01