search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:02
MENU CLOSE

Bloomberg: Ο Τραμπ θα καταργήσει τη σημαντική κληρονομιά του Ομπάμα – Δώρο 6,2 τρισ. δολάρια στο πιο πλούσιο 1%

09.11.2016 10:59
Bloomberg: Ο Τραμπ θα καταργήσει τη σημαντική κληρονομιά του Ομπάμα - Δώρο 6,2 τρισ. δολάρια στο πιο πλούσιο 1% - Media

 

Ο απρόσμενη εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό οι Ρεπουμπλικανοί να καταργήσουν κάποιες από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις του Ομπάμα, όπως οι αλλαγές στην Υγεία, οι εμπορικές συμφωνίες και θα μειώσουν τους φόρους για τους πλουσίους, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Αν και ο Τραμπ έχει υποσχεθεί πολλά, έχει προσφέρει πολύ λίγες λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα επιχειρήσει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του. Επίσης, αν και οι Ρεπουμπλικανοί έχουν αποκτήσει τον έλεγχο και στα δύο σώματα του Κογκρέσου δεν είναι καθαρό κατά πόσο ο νέος πρόεδρος θα βρει αφοσιωμένους συμμάχους. Οι περισσότεροι νομοθέτες ακόμη και ο Paul Ryan και ο Mitch McConnell, ηγετικές φυσιογνωμίες των συντηρητικών, δεν στήριξαν τις σημαντικές ιδέες του Τραμπ, όπως η κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Δεν είναι επίσης καθαρό πως θα συγκροτήσει την κυβέρνησή του. Έχει ένα μικρό αριθμό στενών συμβούλων την ώρα που πολλοί Ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα υπηρετήσουν στην κυβέρνησή του.

Οι βασικές του προτεραιότητες

Η μετανάστευση αναμένεται να είναι ανάμεσα στις βασικές του προτεραιότητες και θα απορρίψει την πιο φιλόξενη στάση του Ομπάμα. Από την πρώτη μέρα είπε ότι θα διπλασιάσει τα κονδύλια για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και θα διώξει δύο εκατομμύρια μετανάστες.

Η νόμιμη μετανάστευση από κάποιες χώρες θα απαγορευθεί πλήρως και όπως είπε θα επιβάλει στο Μεξικό να πληρώσει το τείχος που θέλει να χτίσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Μεξικό .

Ο Τραμπ έχει πει ότι θα ανατρέψει και την «αμερικανική ορθοδοξία» στο εμπόριο, καταργώντας συμφωνίες που όπως είπε έχουν περιορίσει την βιομηχανοποίηση των ΗΠΑ. Έχει πει ότι θα εφαρμόσει πολιτικές προστατευτισμού με την Κίνα, για την οποία υποστηρίζει ότι χειρίζεται το νόμισμά της για να δημιουργήσει προβλήματα στην αμερικανική βιομηχανία. Ο Τραμπ έχει πει ότι και η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της Βορείου Αμερικής, η οποία υπεγράφη το 1993 από τον Κλίντον, είναι η χειρότερη συμφωνία στην ιστορία της χώρας.
Επίσης έχει πει ότι θα εγκαταλείψει τη συμφωνία Trans-Pacific Partnership ανέμσα στις ΗΠΑ και 11 χώρες του Ειρηνικού.

Η πολιτική του για τους φόρους κινείται γύρω από το δόγμα του κόμματός του, προσφέροντας μία σημαντική μείωση στους φόρους. Θα μειώσει τους ομοσπονδιακούς φόρους από 3 έως 7 μονάδες. Έχει πει ότι θα μειώσει τους φόρους των επιχειρήσεων από το 35% στο 15%.

Το σχέδιο του Τραμπ για τη μείωση της φορολογίας, θα μειώσει τα κρατικά έσοδα κατά 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος δεκαετίας. Το κεντροαριστερό κέντρο φορολογικής πολιτικής έχει πει ότι σε βάθος δεκαετίας οι μειώσεις φόρων θα ευνοήσουν το πιο πλούσιο 1% κατά 6,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Τραμπ έχει πει ότι θα ανακαλέσει και τον εμβληματικό νόμο Ομπάμα για την Υγεία που διασφάλισε πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας για τον πιο φτωχό πληθυσμό της χώρας. Περίπου 20 εκατομμύρια πολίτες που προηγουμένως δεν είχαν ασφάλιση κέρδισαν την πρόσβαση στο σύστημα Υγείας. Ο Τραμπ δεν έχει πει πόσοι από αυτούς θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας.

 

Επιμέλεια: Κυριάκος Αργυρόπουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:00