search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:46
MENU CLOSE

Προκαταρκτική εξέταση σε Λ. Μαρινόπουλο και στελέχη της αλυσίδας για απάτη

02.12.2016 16:40
«Πράσινο φως» για τη διάσωση της Μαρινόπουλος-Εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου  - Media

 

Έγγραφες εξηγήσεις, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης κακουργηματικής απάτης που διενεργείται από την Εισαγγελία Αθηνών, κλήθηκαν να δώσουν πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι κ.κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος και Ιωάννης Παντολέων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Εισαγγελία Αθηνών, διερευνά, υπό το πρίσμα του κοινού ποινικού δικαίου, τις ενέργειες αυτών αλλά και άλλων στελεχών της Μαρινόπουλος και μελών της διοίκησης και της ιδιοκτησίας της, για το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2016 – Ιούλιος 2016.

Συγκεκριμένα διερευνάται πως οι ενέργειές τους αυτές, οδήγησαν προμηθευτές που είχαν διακόψει τη συνεργασία τους με τον όμιλο να αποφασίσουν επανέναρξη συνεργασίας λίγες εβδομάδες προ της κατάθεσης υπαγωγής της Μαρινόπουλος και συγγενών με αυτή εταιρειών στο άρθρο 99.

Η ποινική διαδικασία εκκινήθηκε κατόπιν μήνυσης – έγκλησης βιομηχανικής παραγωγικής εταιρείας. Η εταιρεία αναφέρει πως εξαιτίας αυτών των ενεργειών παρεπείσθη σε επανέναρξη της συνεργασίας με τον Όμιλο Μαρινόπουλο λίγες εβδομάδες προ της κατάθεσης της εν λόγω αίτησης με αποτέλεσμα σημαντικότατες ζημίες της.

Σημειώνεται πως στις 30 Σεπτεμβρίου είχε χορηγηθεί από τον πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών προσωρινή διαταγή με αντικείμενο τη μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος και συγκεκριμένα των κ.κ. Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου.

Δύο εβδομάδες αργότερα πάντως οι εκδοθείσες προσωρινές διαταγές του Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) με τις οποίες είχε απαγορευθεί προσωρινά, η μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας του Πάνου και Στέφανου Μαρινόπουλου, έπαψαν να έχουν εκτελεστότητα, όπως είχε γνωστοποιήσει στα μέσα Οκτωβρίου με ανακοίνωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Πάνου και Στέφανου Μαρινόπουλου.

Πηγή: capital.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:46