search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:01
MENU CLOSE

“Σκοτώθηκαν” στη Βουλή Τσακαλώτος και Οικονόμου

09.12.2016 11:31

 

 

Ο άγριος καυγάς του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου “έκοψε” το ήρεμο κλίμα μέσα στο οποίο διεξάγεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Οι δυο άνδρες “σκοτώθηκαν” στην Ολομέλεια ανταλλάσοντας βαριές εκφράσεις για ψέμματα, “κυριούλες” και “φροντιστήρια”.  

Ο βουλευτής της ΝΔ από το βήμα της Ολομέλειας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για “πολιτική απάτη”, αναφερόμενος στις χθεσινές του εξαγγελίες, αλλά και την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει την κοινωνία όταν λέει ότι δίνει περισσότερα χρήματα για κοινωνικές παροχές και στον τομέα της υγείας. 

Ο υπουργός Οικονομικών αντέδρασε έντονα στα λεγόμενα του “γαλάζιου” βουλευτή φωνάζοντας του δυνατά ότι λέει ψέμματα και ο “υδράργυρος” της έντασης ανέβηκε κατακόρυφα στην Ολομέλεια μεταξύ των δυο.  

Β. Οικονόμου: “Πέρσι δεν κόψατε 200 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΚΑΣ; Και 600 εκατομμύρια το 2017. Σύνολο 800 θα κόψετε στους χαμηλοσυνταξιούχους στο ΕΚΑΣ και έρχεσαι σήμερα και λες 600 εκ ευρώ; Δεν είναι αυτό πολιτική απάτη;”. 

Ε. Τσακαλώτος: “Δεν είναι έτσι…”

Β. Οικονόμου: “Έτσι δικαιολογείς τα νεοφιλελεύθερα ακροδεξιά κοψίματά σου;”.

Ε. Τσακαλώτος: “Δεν ντρέπεσαι;”.

Β. Οικονόμου: “Εσύ να ντρέπεσαι με την εξαπάτηση που κάνεις. Έχεις κόψει 3,5 δις σε 2 χρόνια και αυτό το λέτε κοινωνική πολιτική;”.

Ε. Τσακαλώτος: “Εσείς έχετε κόψεις δεκάδες δις. Αλλάξτε ύφος”.

Β. Οικονόμου: “Θα μας πεις και τι ύφος θα έχουμε; Αλλού θα κάνεις υποδείξεις”.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μάλιστα αναφέρθηκε στις 4.000 προσλήψεις στην Υγεία με τον Βασίλη Οικονόμου να του απαντά: “Σώωωπα” και πως δεν γίνεται να θεωρούνται προσλήψεις τα προγράμματα υγειας. 

Στην συνέχεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε τον λόγο και πέρασε στην κόντρα επίθεση και σε προσωπικό τόνο κατά του βουλευτή της ΝΔ. Κατηγόρησε τον Βασίλη Οικονόμου ότι δεν ξέρει να διαβάζει τον προϋπολογισμό και για αυτό τον λόγο μπέρδεψε τα στοιχεία.

“Καταλαβαίνω κ. Οικονόμου το θυμό σας γιατί κι εγώ αν είχα φύγει από το ΠΑΣΟΚ στο πρώτο Μνημόνιο επειδή ήταν δεξιό, πήγαινα στη ΔΗΜΑΡ, για να καταλήξω στη ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη να λέω ότι θα μειώσω φόρους για να μην έχουμε παιδεία και υγεία έτσι θα ένιωθα. Στα συγχαρητήριά μου”. 

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο καυγάς μεταξύ των δυο έλαβε τέλος λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε το δεύτερο… επεισόδιο. Ο Βασίλης Οικονόμου ζήτησε τον λόγο και την “έπεσε” στον υπουργό Οικονομικών γιατί αναφέρθηκε στην πολιτική του διαδρομή. “Μήπως πρέπει να ξαναπάτε κι εσείς στην Αγγλία πάλι για εξετάσεις και να καθίσετε στα θρανία”, σημείωσε αρχικά και συνέχισε λέγοντας πως “έχω κι εγώ φάκελο για τα προσωπικά του καθενός αλλά δεν μιλάω. Είναι διαγωγή και ύφος όποτε στριμώχνεστε να το πηγαίνετε στο προσωπικό σαν κάτι κυριούλες;”

Απαντώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε για ακόμη μια φορά ότι ο βουλευτής της ΝΔ δεν ξέρει να διαβάζει τον προϋπολογισμό, λέγοντας στον Βασίλη Οικονόμου πως “είναι διαθέσιμοι οι συνεργάτες μας να σας κάνουν δίωρα μαθήματα σήμερα το απόγευμα, αύριο πρωί και βράδυ για να τα μάθετε καλύτερα”… 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:01