search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:36
MENU CLOSE

Σταύρος Μπένος

01.08.2011 10:45
Σταύρος Μπένος  - Media

Ακόμα και στη σημερινή εποχή, που η έννοια του πολιτικού έχει απαξιωθεί εντελώς, υπάρχουν μερικοί (ελάχιστοι) που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης.

Ακόμα και στη σημερινή εποχή, που η έννοια του πολιτικού έχει απαξιωθεί εντελώς, υπάρχουν μερικοί (ελάχιστοι) που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης. Στον χώρο του πολιτισμού, ο Σταύρος Μπένος είναι ίσως η πολιτική προσωπικότητα με την ευρύτερη αποδοχή. Έγινε γνωστός για το θεαματικό έργο που επιτέλεσε ως δήμαρχος της Καλαμάτας από το 1978 έως το 1990, περίοδο στην οποία κατάφερε να ανοικοδομήσει την πόλη αλλά και να αλλάξει τον χαρακτήρα της μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986. Στη συνέχεια, ως βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σημίτη, άφησε σημαντικό έργο από όποιο πόστο πέρασε. Επίσης, ο κόσμος του πολιτισμού τού αναγνωρίζει ότι άφησε αξιόλογο έργο στο σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασε από την οδό Μπουμπουλίνας. Σήμερα είναι πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα», μιας Κίνησης Πολιτών που κύριο στόχο έχει την προστασία και την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης. Αυτή τη στιγμή το «Διάζωμα» κάνει εργασίες σε πάνω από 20 αρχαία θέατρα σε όλη την Ελλάδα, υπό την άγρυπνη καθοδήγηση του Σταύρου Μπένου, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση αποκλειστικά από χορηγούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:36