05/06/2020 03:38:26

Νέες γερμανικές «γκρίνιες» για την ποσοτική χαλάρωση

Νέες γερμανικές «γκρίνιες» για την ποσοτική χαλάρωση - Media

 

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να σταματήσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων, εάν ο ισχυρότερος του αναμενόμενου πληθωρισμός της Γερμανίας τον Δεκέμβριο επιβεβαιωθεί και στο σύνολο της Ευρωζώνης, δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo.

Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή της Γερμανίας αυξήθηκε 1,7% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, μετά την αύξησή του κατά 0,7% τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία. «Αυτό το άλμα του πληθωρισμού αποτελεί ένα μήνυμα για έξοδο από την επεκτατική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ», δήλωσε ο επικεφαλής του Ifo, Κλέμενς Φούεστ, στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, προσθέτοντας: «Εάν τα στοιχεία αυτά επιβεβαιωθούν για το σύνολο της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ πρέπει να σταματήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον Μάρτιο του 2017».

Από έρευνα του Reuters εκτιμάται ότι ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης, τα στοιχεία για τον οποίο θα ανακοινωθούν αύριο, ανήλθε στο 1% τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.