search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:54
MENU CLOSE

Λύτρωση με Μάριν – Με ανατροπή ο Ολυμπιακός 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης

04.01.2017 19:36
Λύτρωση με Μάριν - Με ανατροπή ο Ολυμπιακός 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης - Media

 

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε… φάτσα με την πρώτη γκέλα στο 2017 και ο Μπέντο κοντά στην πόρτα της εξόδου! Τελικά ήθελαν… τον Γερμανό τους! Ο Μάρκο Μάριν στο 93΄σκόραρε κι έδωσε το ψυχοβγαλτικό τρίποντο (2-1 τον Αστέρα Τρίπολης). Ανοιξε το σκορ ο Μάσα, γκολάρα ο Φορτούνης!

Σε ένα ματς όπου και η διαιτησία βρέθηκε σε πρώτο πλάνο καθώς ειδικά από πλευράς Ολυμπιακού αμφισβητήθηκαν αποφάσεις όπως το πέναλτι που κερδίζει ο Μάσα, οι Πειραιώτες ζορίστηκαν για τα καλά αλλά είχαν τον Μάριν για να κάνουν το τελικό 2-1 και να γυρίσουν το παιχνίδι. Προηγήθηκαν οι Αρκάδες και έγινε το 1-1 από τον Φορτούνη.

Στο αρχικό του σχήμα, το πρώτο για το 2017 ο Μπέντο είχε βασικό τον Φορτούνη τελικώς. Η διάταξη του Ολυμπιακού: Λεάλι κίπερ, Ντε Λα Μπέγια και Φιγκέιρας τα δύο άκρα άμυνας και στόπερ οι Μποτία και Βιάνα. Άξονας με Καμπιάσο, Μάρτινς και Φορτούνη. Άκρα με Σεμπά και Μανθάτη και φορ ο Καρντόσο.

Για τους Αρκάδες που είχαν στην αρχική τους σύνθεση τους δύο νεοαποκτηθέντες Σελίν και Μανιά ο σχηματισμός: κίπερ ο Ντοναρούμα και τετράδα άμυνας με Ίγκορ, Γιαννούλη, Σελίν και Μπέρτο. Στον άξονα οι Τσουκαλάς και Δημούτσος με επιτελικό τον Τσιλιανίδη, στα δύο “φτερά” Μάσα και Καλτσάς και φορ ο Μανιάς.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Στο 2ο λεπτό μία σουτάρα του Φορτούνη αποκρούστηκε δύσκολα. Οι παίκτες του Μπέντο πίεσαν από νωρίς για το 1-0 και είχαν το σουτ του Μανθάτη στο 10′ και την κεφαλιά του Μποτία στο 12ο λεπτό. Λίγο μετά ο Καρντόσο ζήτησε πέναλτι για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή για μία φάση που ελέγχεται το διαιτητικό τρίο.

Στο 26′ ο Μάσα έβγαλε μία φάση στην πλάτη της άμυνας, η οποία του απέφερε πέναλτι. Ο Αργεντίνος μέσος μπήκε στην περιοχή, ο Λεάλι στην έξοδό του άπλωσε το πόδι του και τον βρήκε και ο Βάτσιος υπέδειξε την άσπρη βούλα. Στην ίδια φάση πάντως ο Βιάνα είχε διώξει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή. Ο Λεάλι τιμωρήθηκε με κίτρινη και ο Μάσα στο 27′ έκανε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι το 0-1. Και μπορεί ο Λεάλι να μην διαμαρτυρήθηκε καν, ωστόσο οι παίκτες των Πειραιωτών και ο κόσμος “έβραζαν” με την διαιτησία. Η εξέλιξη αυτή αποσυντόνισε συνολικά τον Ολυμπιακό που δέχθηκε και άλλες φάσεις και θα μπορούσε να είχε δεχθεί και 2ο τέρμα. Στο 38′ υπήρξε χαμένο τετ α τετ του Αστέρα και λίγο αργότερα σουτ του Τσιλιανίδη έξω.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός κατάφερε χάρις στην ποιότητα και την εκτελεστική του δεινότητα έφερε το ματς στο 1-1. Στο 53′ μία σουτάρα του Φορτούνη βρήκε στο δοκάρι και μετά πήγε στα δίχτυα. Είχε προηγηθεί ευκαιρία στο 51′ με κεφαλιά του Βιάνα που αποκρούστηκε δύσκολα. Ο Αστέρας επιχείρησε να ισορροπήσει ξανά το ματς και να βγει μπροστά. Στο 76′ ένα φάουλ Φορτούνη πήγε ελάχιστα έξω. Στο 79′ ο Μάριν είχε ένα σκαστό σουτ που δυσκόλεψε πολύ τον Ντοναρούμα.

Η απάντηση του Μπέντο ήταν ο Μάριν. Αφού είδε πως οι προσπάθειες του Φορτούνη και των συμπαικτών του δεν έβγαλαν γκολ, έβαλε μέσα τον Γερμανό. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα λίγο έλλειψε να βρει δίχτυα. Στο 92′ το… καθάρισε για το 2-1! Σουτ του Ντε Λα Μπέγια που αποκρούεται, στην συνέχεια ο Γερμανός πήρε το… ριμπάουντ και με σουτ έδωσε την λύση αφού πρώτα η μπάλα είχε βρει και σε Σελίν.

Πηγή: Gazzetta

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:54