search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:31
MENU CLOSE

Τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Ένας αστυνομικός τραυματίας- “Καλυφθείτε” πρόλαβε και φώναξε

10.01.2017 05:16
«Μηδενική ανοχή αλλά μην προκαλείτε»: Η εντολή στους αστυνομικούς εν όψει επετείου Γρηγορόπουλου - Media

 

Δολοφονική πρόθεση είχε ο δράστης της επίθεσης με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαρ.Τρικούπη 50.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά ένας αστυνομικός-ειδικός φρουρός- που βρισκόταν στην είσοδο των γραφείων αφού μόλςι είχε αναλάβει υπηρεσία και είχε κατέβει από την κλούβα στην οποπια επέβαινεν διμοίρία των ΜΑΤ.

Τρεις ήταν οι φρουροί στα γραφεία όταν ο δράστης στάθηκε μπροστά στο παρ μπριζ της κλούβας και άνοιξε πυρ με ένα καλάσνικοφ πυροβολώντας κατά βολή.

Ο ειδικός φρουρός που τον είδε εγκαίρως πρόλαβε και φώναξε στους συναδέλφους του  “καλυφθείτε”, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί των ΜΑΤ όπως και οι άλλοι δύο συνάδελφοι του να πέσουν κάτω και να προφυλαχθούν από τα πυρά, με αποτέλεσμα να μην έχουμε περισσότερους τραυματίες.

Ο ειδικός φρουρός τραυματίστηκε ελαφρά και βρίσκεται στα επείγοντα του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου, όπου δέχεται τις περιποιήσεις των γιατρών, και σύμφωνα πάντα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, έχει τραύματα πιθανόν από θραύσματα, στην κοιλιακή χώρα και τον μηρό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, αλλάζοντας τη νυχτερινή βάρδια.

Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν περισυλλεγεί τρεις κάλυκες του όπλου της επίθεσης που βρέθηκαν στην οδό Χ. Τρικούπη 57 και θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο δράστης αναζητείται, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν μόνος του ή συμμετείχαν και άλλα άτομα.Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να εντοπίσουν τις κινήσεις του δράστη μέσα από κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ αναζητούν και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να “φωτίσουν” τις συνθήκες της επίθεσης.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση και ανακοίνωσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, θα μεταβεί στο νοσοκομείο για να επισκεφθεί τον τραυματία αστυνομικό.

Με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση και το γραφείο του Πρωθυπουργού

Σε δηλώσεις της η Φώφη Γεννηματά τονίζει ότι η «Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της» και πρόσθεσε ότι πρόκειται για χτύπημα που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδιο το κόμμα ως θεσμό της Δημοκρατίας.

Στην επίθεση αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Twitter και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ευχήθηκε περαστικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:31