search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:22
MENU CLOSE

Το Politico βλέπει «έξοδο» Κοτζιά από το Κυπριακό – Το παρασκήνιο και οι σκοπιμότητες

15.01.2017 16:19
Το Politico βλέπει «έξοδο» Κοτζιά από το Κυπριακό - Το παρασκήνιο και οι σκοπιμότητες - Media

 

Ενα άγνωστο παρασκήνιο που θα μπορούσε να κρύβει και πολλές σκοπιμότητες δημοσιεύει η Politico Με αφορμή το Κυπριακό και το ρόλο του Νίκου Κοτζιά.

Σύμφωνα με το Politico, ο Ελληνας ΥΠΕΞ «θα κρατηθεί μακριά από τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου, μετά την παρουσία του στη Γενεύη την προηγούμενη εβδομάδα στη Διάσκεψη για το Κυπριακό, όπου διατάραξε τις εύθραυστες συνομιλίες, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που παρακολούθησαν στενά τις συζητήσεις».

Το παρασκήνιο που δημοσιεύεται, το οποίο θα μπορούσε να κρύβει και σκοπιμότητες, έχει κι άλλες λεπτομέρειες:

– “Η επόμενη πολιτική συνάντηση για το πώς θα διασφαλιστούν η ασφάλεια και η ανεξαρτησία της Κύπρου θα είναι μεταξύ των επικεφαλής των κυβερνήσεων και όχι των υπουργών Εξωτερικών. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ πιθανό να εκπροσωπήσει τη χώρα του μετά τα παράπονα που ακούστηκαν από τα Ηνωμένα Εθνη, αλλά και άλλους αξιωματούχους, για τη συμπεριφορά του Κοτζιά την προηγούμενη Πέμπτη”.

– “Ο Κοτζιάς πήγε στη Διάσκεψη με απαιτήσεις-έκπληξη έναντι των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων, όπως ήταν η πλήρης και άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη νησί, τις οποίες μάλιστα επανέλαβε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε ένα διάλειμμα των συζητήσεων”.    

– “Η κυβέρνηση Τσίπρα, ανεπίσημα, φάνηκε να “μαλακώνει” τις θέσεις της Ελλάδας την Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τη “σημαντική ώθηση” που δόθηκε για μια “δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία” για την επανένωση της Κύπρου. Ωστόσο, από αυτή την ανεπίσημη ανακοίνωση έλειπαν κάποια από αυτά που είπε ο Κοτζιάς την Πέμπτη”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50