search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:42
MENU CLOSE

Φρανσουά Ολάντ: Θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου;

20.01.2017 11:50
Φρανσουά Ολάντ: Θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου; - Media

 

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien o Φρανσουά Ολάντ στοχεύει στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά την λήξη της θητείας του στο Ελιζέ τον Μάιο. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα την χρονική στιγμή που θα ολοκληρώνεται η θητεία του Ολάντ στην Προεδρία της Γαλλίας θα ολοκληρώνεται και η θητεία του Πολωνού Ντόναλντ Τουσκ ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, γεγονός πολύ «βολικό» αν ο Ολάντ επιλέξει να μεταφερθεί σε μόνιμη βάση στις Βρυξέλλες.

Ο Ολάντ βαδίζει στα βήματα του Σιρακ, σχολιάζει ο αρθρογράφος της Le Parisien, λέγοντας μάλιστα πως ο Γάλλος Πρόεδρος έχει ήδη αρχίσει να κάνει… πρόβες για το νέο του αξίωμα, ενώ για πολλούς δεν θεωρείται τυχαία η απάντηση που έδωσε στις στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ, αναφορικά με την Ευρωπαική Ένωση και την Ευρώπη, λέγοντας πως «η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη από εξωτερικούς συμβούλους να της πουν πως πρέπει να πράξει»

Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, ο δρόμος για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν αναμένεται να είναι εύκολος καθότι για να εκλεγεί χρειάζεται να τον ψηφίσουν και τα 28 κράτη μέλη -27 αν αποφασιστεί πως η Βρετανία δεν θα συμμετέχει στις διαδικασίες των οργάνων της ΕΕ ενόψει Brexit-  τη στιγμή που η Ευρώπη εμφανίζεται να «κάνει μια στροφή προς τα δεξιά». Ταυτόχρονα, θα πρέπει να το υποστηρίξει και ο διάδοχός του στη γαλλική προεδρία, πράγμα δύσκολο εφόσον εκλεγεί η Λεπέν ή ο Φιγιόν.

Και αν για πολλούς η εκλογή Μακρόν στη Γαλλία σημαίνει και την αυτόματη υποστήριξη του Ολάντ για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν θα πρέπει να βιαστούμε, καθότι θα πρέπει και ο Πρόεδρος Τουσκ να κάνει γνωστές τις προθέσεις του αναφορικά με την επανεκλογή του στο αξίωμα.

Να σημειωθεί πως με σημερινά δημοσιεύματα η είδηση αυτή από τη Le Parisien, διαψεύδεται. Ο καιρός μόνο μένει να αποκαλύψει ποιές είναι οι πραγματικές προθέσεις του Φρανσουά Ολάντ για τα μελλοντικά του βήματα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:40