16/01/2021 20:07:36
11.8.2011

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στη δημιουργία Εθνικού Μητρώου

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στη δημιουργία Εθνικού Μητρώου - Media

Το Υπουργείο Υγείας θα προβεί στη δημιουργία Εθνικού Μητρώου, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι ψεύτικες πληρωμές, εκτιμώντας ότι με την νέα ψηφιακή πλατφόρμα το κράτος θα εξοικονομήσει αρχικά περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, έλεγχοι για τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταβολή πλαστών προνοιακών επιδομάτων πραγματοποιούνται σε 12 νομούς της χώρας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μάλιστα, ο υφυπουργός Πρόνοιας, Μάρκος Μπόλαρης, σημείωσε ότι οι καταγγελίες για παρατυπίες στη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων, «τα οποία είναι χρήματα που προέρχονται από τον ελληνικό λαό», έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί να επιστραφούν απ' όσους αδικαιολόγητα τα έπαιρναν τόσα χρόνια, με τον υπουργό Υγείας,  Ανδρέα Λοβέρδο, να συμπληρώνει ότι είναι εφικτό, ακόμη και μετά από δικαστικές αποφάσεις.

Τόνισε ακόμα πως, με βάση τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώνονται, φαίνεται ότι πίσω από την χορήγηση επιδομάτων «μαϊμού» κρύβονται πιθανότατα πελατειακές σχέσεις, που σχετίζονται και με την πολιτική ζωή.

Όσοι λαμβάνουν προνοιακό επίδομα θα πρέπει να καταχωρηθούν στην πλατφόρμα αυτή, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, τα οποία θα περιλαμβάνουν αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.