search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:15
MENU CLOSE

Τα ΚΕΠ θα δέχονται και αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

31.01.2017 17:17
Τα ΚΕΠ θα δέχονται και αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - Media

 

Την υπόσχεση ότι τα ΚΕΠ θα δέχονται “προς το παρόν” αιτήσεις δικαιούχων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) έλαβαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία, καθώς η Ομοσπονδία είχε δηλώσει ότι τα ΚΕΠ αδυνατούν να συμμετάσχουν στη σχετική διαδικασία, που αρχίζει αύριο, επικαλούμενη φόρτο εργασίας και υποθέσεων που διεκπεραιώνουν καθημερινά. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση με αποχή των υπαλλήλων των ΚΕΠ από τις εγγραφές για το ΚΕΑ από το προσεχές Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, επ’ αόριστον, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής της, σε περίπτωση που το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης λάβει “συγκεκριμένες ουσιαστικές αποφάσεις για αποσυμφόρηση των ΚΕΠ”.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τέλος της τρίτης ημέρας εφαρμογής του προγράμματος, την ερχόμενη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να επανεκτιμηθεί ο καταμερισμός εργασίας.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται προτάσεις για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και του ανθρώπινου δυναμικού των ΚΕΠ, ενώ για τη διευκόλυνση των υπαλλήλων του εκδόθηκε σήμερα εγκύκλιος με συγκεκριμένες οδηγίες για την εξυπηρέτηση όσων καταθέσουν αίτηση για το ΚΕΑ.

Οι τελευταίοι μπορούν εναλλακτικά να εξυπηρετηθούν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://keaprogram.gr, καθώς και από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:12