search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:24
MENU CLOSE

Νέο τελεσίγραφο Σόιμπλε προς Αθήνα: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας ειδάλλως έρχεται αδιέξοδο – «Πυρά» και κατά της ΕΚΤ

03.02.2017 13:53
Spiegel: Θα διαδεχθούν οι Φιλελεύθεροι τον Σόιμπλε; - Media
 
Την… εμμονή του με την Ελλάδα, αλλά και με τις πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ επέδειξε για άλλη μια φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να επιβάλλει την «γερμανική Ευρώπη», τουλάχιστον πριν τις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου.
 
Έτσι, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των σχεδίων διεθνούς διάσωσης, διαφορετικά θα καταλήξει σε αδιέξοδη κατάσταση.
 
«Εάν η Ελλάδα επανειλημμένα δεν κάνει αυτό στο οποίο έχει δεσμευτεί, αυτό εν τέλει δεν θα αποδώσει», δήλωσε ο Σόιμπλε σε επιχειρηματική συνάντηση στο Σααρμπρίκεν της Γερμανίας.
 
Ο ίδιος εξάλλου πρόσθεσε στη συνέχεια: «Η ΕΚΤ είναι ουσιαστικά αυτή που πρέπει να κατηγορηθεί για τα προβλήματά μας. Μάλλον το πρόβλημα είναι ότι η δομή της ευρωζώνης είναι τέτοια που έχουμε ένα κοινό νόμισμα χωρίς μια κοινή χρηματοπιστωτική και οικονομική πολιτική και ότι τα μέλη -και η ΕΚΤ ποτέ δεν κουράζεται να το λέει αυτό- δεν κάνουν αυτό το οποίο έχουν δεσμευθεί να κάνουν».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15