search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:23
MENU CLOSE

Οργή στο Ιράν για τις ΗΠΑ: «Θα ανταποδώσουμε» – Στον αέρα η συμφωνία για τα πυρηνικά

03.02.2017 21:44
Οργή στο Ιράν για τις ΗΠΑ: «Θα ανταποδώσουμε» - Στον αέρα η συμφωνία για τα πυρηνικά  - Media

 

Η διπλωματία του Ιράν καταδίκασε, χαρακτηρίζοντάς τις παράνομες, τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν στην Ισλαμική Δημοκρατία οι ΗΠΑ, διαμηνύοντας ότι θα επιβληθούν νομικοί περιορισμοί στους Αμερικανούς και σε νομικά πρόσωπα από τις ΗΠΑ που βοηθούν «τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή», σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρανικού ΥΠΕΞ που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Οι νέες κυρώσεις (…) δεν είναι συμβατές με τις δεσμεύσεις της Αμερικής και με την απόφαση 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που υιοθέτησε την συμφωνία για το (ιρανικό) πυρηνικό πρόγραμμα που επιτεύχθηκε ανάμεσα στο Ιράν και τις έξι δυνάμεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

«Σε ανταπόδοση για τις κυρώσεις των ΗΠΑ, το Ιράν θα επιβάλει νομικούς περιορισμούς σε ορισμένους Αμερικανούς και σε οντότητες που ενέχονται στη χορήγηση βοήθειας και στην ίδρυση τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή», κατά την ανακοίνωση της διπλωματίας της Τεχεράνης.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ισλαμική Δημοκρατία προετοιμάζονταν ήδη πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι κυρώσεις αυτού του είδους δεν καταρτίζονται γρήγορα, αλλά νομίζω η χρονική στιγμή που επιβλήθηκαν σχετίζεται σαφώς με αυτά που είδαμε τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε ο Σπάισερ. «Γνωρίζαμε ότι είχαμε κάποιες επιλογές διαθέσιμες διότι είχαμε ήδη εργαστεί για αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39