search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:28
MENU CLOSE

Εισφορά 10% το μεταβατικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλοκάκια

07.02.2017 06:31
«Τσεκούρι» για μισθωτούς με μπλοκάκι – Πληρώνουν 40% περισσότερο φόρο  - Media

Το προσωρινό σχέδιο της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια που επιβαρύνονται από το νέο σύστημα εισφορών αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η «Αυγή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα  «ανάσα» σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται με ΔΠΥ σε έναν ή δύο εργοδότες, καθώς και σε μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση για την οποία εκδίδουν ΦΠΥ προσφέρει μεταβατική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, πιθανόν και εντός της ημέρας.

Συγκεκριμένα, με ρύθμιση που θα έχει ισχύ μέχρι να λυθούν όλες οι λεπτομέρειες επιμερισμού των ασφαλιστικών εισφορών μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη, από τον εργαζόμενο θα παρακρατείται το 10% αντί του 26,9% που προέβλεπε ο σχετικός νόμος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, από τις ρυθμίσεις για τις νέες εισφορές ωφελείται το 80%, που θα καταβάλλει 167,95 ευρώ τον μήνα, και επιβαρύνεται το 20%, που αφορά μεσαία και υψηλά εισοδήματα.

Πηγή: Αυγή

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:27