search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:19
MENU CLOSE

FAZ: Η προσφυγή στις κάλπες θα αργήσει

15.02.2017 06:56
FAZ: Η προσφυγή στις κάλπες θα αργήσει - Media

 

Με αφορμή τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο η Frankfurter Allgemeine Zeitung περιγράφει σε άρθρο της τον αρχηγό της ΝΔ ως «έναν μεταρρυθμιστή της Ελλάδας σε θέση αναμονής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει η εφημερίδα, «ελπίζει στη μεγάλη ανάκαμψη, ωστόσο προς το παρόν εκπροσωπεί την αντιπολίτευση».

Παρά τον αέρα νίκης που του δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, με ποσοστά που αγγίζουν το 33%, η FAZ εκτιμά ότι η προσφυγή στις κάλπες θα αργήσει, μιας και όλοι οι βουλευτές του νυν κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ANEΛ γνωρίζουν ότι μια ψήφος δυσπιστίας κατά του Τσίπρα θα σήμαινε γι αυτούς το τέλος της καριέρας τους. Για το λόγο αυτό όλοι συσπειρώνονται, θέλοντας να κρατηθούν «μέχρι το επόμενο προγραμματισμένο εκλογικό ραντεβού του 2019».

Τέλος, η Tagesspiegel παρουσιάζει επίσης πορτρέτο του Κ. Μητσοτάκη με τίτλο «Εναλλακτική από την Αθήνα», σημειώνοντας ότι ο συντηρητικός επικεφαλής της αντιπολίτευσης παρουσιάζεται ως εκείνος που θα ξαναφέρει την ελπίδα στη χώρα. Ωστόσο, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να μεταρρυθμίσει όχι μόνο τη χώρα αλλά πρώτα-πρώτα το κόμμα του, το οποίο  κατηγορήθηκε πολλές φορές στο παρελθόν ότι στήριξε το πελατειακό κράτος.

 

Πηγή: Deutsche Welle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:19