31/05/2020 23:50:48

Πιέσεις στον Ολάντ για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης

Πιέσεις στον Ολάντ για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης - Media

Συνολικά 154 βουλευτές και γερουσιαστές της Γαλλίας από όλο το πολιτικό φάσμα καλούν τον πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης, με μια επιστολή αντίγραφο της οποίας περιήλθε σήμερα Κυριακή στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Η Γαλλία πρέπει να δείξει τη βούλησή της για την άρση του αδιεξόδου σε αυτή τη σύγκρουση επαναβεβαιώνοντας επίσημα, εν ονόματι του απαράγραπτου δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αποκτήσει Κράτος», κάτι που πρέπει να γίνει «με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, αλλά και στην ασφάλεια του Ισραήλ», τονίζουν οι γάλλοι κοινοβουλευτικοί στην επιστολή τους προς τον Ολάντ.

«Κύριε πρόεδρε, φανείτε αντάξιος των περιστάσεων, μην χάσετε αυτό το ραντεβού με την ιστορία, αναγνωρίστε τώρα το Κράτος της Παλαιστίνης», προσθέτουν.

Στελέχη των περισσότερων πολιτικών κομμάτων, τόσο της αριστεράς όσο και της δεξιάς, συγκαταλέγονται στον κατάλογο των υπογραφόντων. Ανάμεσά τους φιγουράρουν ο Ζιλμπέρ Ροζέρ, βουλευτής των σοσιαλιστών (PS) και πρόεδρος του συνδέσμου γαλλοπαλαιστινιακής φιλίας, οι κομμουνιστές Μαρί-Ζορζ Μπιφέ και Πιερ Λοράν, οι γερουσιάστριες των οικολόγων Αλίν Αρσεμπό και Εστέρ Μπενμπασά, οι σοσιαλιστές Μαρί-Νοέλ Λινμάν, Ματιέ Ανοτέν, Κατρίν Τασκά, αλλά και μέλη των Ρεπουμπλικάνων (LR) όπως οι Ζαν-Λικ Ραϊζέρ και Μισέλ Βουαζέν.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.