search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:01
MENU CLOSE

«Έφυγε» ο Διονύσης Αυγουστινιάτος

10.03.2017 17:02
«Έφυγε» ο Διονύσης Αυγουστινιάτος - Media

 

Η τριπλέτα των σημερινών «απόντων», που έστησαν στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης την αυτοκρατορία της «Ελευθεροτυπίας», συμπληρώθηκε.

Μετά τους Κίτσο Τεγόπουλο και Σεραφείμ Φυντανίδη, έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών (94 ετών) ο από την ίδρυση της ιστορικής εφημερίδας οικονομικός διευθυντής της, Διονύσης Αυγουστινιάτος.

Σ’ αυτόν και στον σχεδιασμό του οφείλονταν η βιομηχανική καθετοποίηση της «Ελευθεροτυπίας» (κτίριο γραφείων, σύγχρονα πιεστήρια κ.λπ.), καθώς και η είσοδός της στο Χρηματιστήριο.

Ο σημερινός πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ και μαθητής του, Βαγγέλης Τάτσης, θυμάται ότι «ο Διονύσης δεν έπαιρνε ποτέ άδεια». Παροιμιώδης και η διπλωματικότητά του. Οταν του ζητήσαμε κάποτε ένα μικρό δάνειο, μας σταμάτησε μ’ ένα κομπλιμέντο: «Εσύ είσαι νοικοκύρης. Δεν το χρειάζεσαι».

Ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του.

Πηγή: efsyn

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:00