search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:44
MENU CLOSE

Ο Γιούνγκερ «τα χώνει» στην Τουρκία: «Δεν είναι όλοι οι Τούρκοι μικροί Ερντογάν»

19.03.2017 07:46
Οργή Γιουνκέρ για τη Σύνοδο Κορυφής: Ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. στερείται προσανατολισμού προς το μέλλον - Media

 

Σε συνέντευξη του στη γερμανική BILD, ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ μίλησε για τις πρόσφατες διενέξεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ολλανδίας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις εμπρηστικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

Χαρακτήρισε «απαράδεκτες» όλες τις αναφορές της Τουρκίας για «ναζιστικές πρακτικές» ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως «αν η Τουρκία επαναφέρει σε ισχύ τη θανατική ποινή θα είναι ισάξιο με το να διαλύει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για είσοδο στην ΕΕ».

Βέβαια, είχε ένα καλό λόγο να πει για τα εκατομμύρια των Τούρκων πολιτών που ζουν και εργάζονται σε διάφορες χώρες της ΕΕ αφού όπως είπε έχουν ενσωματωθεί εξαιρετικά και προσφέρουν στην ευημερία της Ένωσης. Ξεκαθάρισε όμως πως «δεν είναι όλοι οι Τούρκοι μικροί Ερντογάν».

Αναφερόμενος στη συμφωνία για το προσφυγικό, αρνήθηκε πως άφησε την ΕΕ εκτεθειμένη σε εκβιασμούς από την Τουρκία καθότι, όπως υποστήριξε, «ούτε οι Τούρκοι θέλουν τα παράλια τους να ελέγχονται από λαθρέμπορους και κυκλώματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:43