12/12/2019 23:45:24

Καταγγελίες εκδοτών για ψεύτικες κυκλοφορίες εφημερίδων

Η πρόταση της ΕΣΗΕΑ στην κυβέρνηση για την ενίσχυση του Τύπου: Το γαλλικό μοντέλο - Media

 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις μεταξύ των εκδοτών για τις κυκλοφορίες που ανακοινώνονται από το Πρακτορείο, τόσο των κυριακάτικων όσο και των ημερήσιων φύλλων. Συγκεκριμένα μιλούν για «καπέλα» και για αλλοίωση των πωλήσεων με στόχο τη διαφημιστική πίτα και τη δημιουργία εντυπώσεων.

Οι καταγγελίες για την ψεύτικη διόγκωση των πωλήσεων προέρχονται από ένα μεγάλο σύνολο εκδοτών που καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα… ζητώντας να επιβληθεί ο νόμος για το barcode, προκειμένου να αποτυπώνονται οι πραγματικές κυκλοφορίες των εφημερίδων και να σταματήσει η εξαπάτηση των διαφημιστών και της κοινωνίας!

Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις από την πραγματικότητα και τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνονται… με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις τα «καπέλα» να ξεπερνούν τις 10.000!

Ωστόσο το φαινόμενο που βασιλεύει για πολλά χρόνια στην αγορά της Κυριακής και το ανέχονται οι εκδότες που σήμερα το καταγγέλλουν… έχει πλέον επεκταθεί και στα ημερήσια φύλλα, μετά την πληθώρα νέων εκδόσεων.

Πηγή: enimerosi24.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.