search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:09
MENU CLOSE

«Ψηφίστε Λεπέν για να μη γίνει εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία»

22.04.2017 13:51
«Ψηφίστε Λεπέν για να μη γίνει εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία» - Media
 
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο συντονιστής της προεκλογικές εκστρατείας της ακροδεξιάς υποψηφίου Μαρίν Λεπέν, έριξε λάδι στη φωτιά προειδοποιώντας ότι η χώρα απειλείται ακόμα και με εμφύλιο πόλεμο, αν συνεχιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις.
 
Μιλώντας στο BBC και κεφαλαιοποιώντας την ανησυχία που προκάλεσε στους Γάλλους η τρομοκρατική επίθεση στα Ιλίσια Πεδία, που κόστισε τη ζωή σε δύο αστυνομικούς, ο Ζαν Μεσιά υποστήριξε ότι αν συνεχιστεί η «αδύναμη» ηγεσία στη Γαλλία, τότε το ISIS θα ενισχύσει την επιρροή του στη χώρα και θα προχωρήσει σε νέες, μεγάλης κλίμακας επιθέσεις.
 
Ο Μεσιά προσέθεσε ότι, αν συμβεί αυτό, τότε θα υπάρξει ανταρσία εντός της χώρας, καθώς η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το 2015 και υποστήριξε ότι η Λεπέν «είναι η μοναδική που μπορεί να γιατρέψει τη διαίρεση στη χώρα, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να επιβάλλει την τάξη στους δρόμους του Παρισιού. Το κράτος πρέπει να χρησιμοποιήσει την ισχύ του για να επιβάλλει την τάξη».
 
Σε αντίθετη περίπτωση, ο Μεσιά υποστήριξε ότι «αν το Κράτος είναι ανίσχυρο, θα έχουμε τεράστιες τρομοκρατικές επιθέσεις –όλο και περισσότερες και με όλο και περισσότερα θύματα και αυτή τη φορά θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος». Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, περισσότεροι από τους μισούς αστυνομικούς στη Γαλλία δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη Λεπέν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:05