search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:57
MENU CLOSE

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στην ΣΤΑΣΥ: Εργαζόμενοι έκλεψαν 1 εκατ. ευρώ από κάρτες και εισιτήρια

27.04.2017 11:58
Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στην ΣΤΑΣΥ: Εργαζόμενοι έκλεψαν 1 εκατ. ευρώ από κάρτες και εισιτήρια - Media

 

Σοκ προκαλεί η δράση 12 εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ Α.Ε, οι οποίοι κατηγορούνται επίσημα ότι ζημίωσαν τον ΟΑΣΑ με 1.000.000 ευρώ, καθώς για τουλάχιστον ένα έτος αφαιρούσαν εισπράξεις από τον Οργανισμό.

Η υπόθεση έφτασε στους εισαγγελείς Διαφθοράς μετά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μάρης Παπασπύρου, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας.

Ειδικότερα, η δίωξη ασκήθηκε κατά υπαλλήλων, υπευθύνων του τομέα καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ αλλά και κατά διευθυντικών στελεχών της εταιρείας και αφορά στα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης, της ψευδούς βεβαίωσης (σε βαθμό κακουργήματος), της υπεξαγωγής εγγράφων και της παράβασης καθήκοντος.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της κυρίας Παπασπύρου, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε αρμόδιοι για την διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις, προκαλώντας ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του 1.000.000 ευρώ για την περίοδο 2015, ενώ δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου μάλιστα, οι δράστες φέρονται ότι κατέστρεψαν αρχεία για να μην βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά που είχε προκληθεί από την παράνομη δράση των ελεγχόμενων οι ίδιοι είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα ήταν μόλις 16.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρία ορκωτών.

Ακολούθησε και δεύτερος έλεγχος της γενικής επιθεωρήτριας, ο οποίος επιβεβαίωσε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο γραφείο της επιθεωρήτριας και διήρκησε έναν χρόνο.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:57