search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:51
MENU CLOSE

Τόμσεν: «Πραγματική δέσμευση» των Ευρωπαίων για το χρέος

05.05.2017 19:43
Τόμσεν: Χρειαζόμαστε περισσότερη συγκεκριμενοποίηση για το τι θα έρθει στο τέλος του 2018 - Media

 

Tα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ για την συμφωνία της περασμένης Τρίτης ενημέρωσε ο Πόλ Τόμσεν, μεταφέροντας την επιμονή του Ταμείου για μια «πραγματική δέσμευση» των Ευρωπαίων εταίρων για το χρέος, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του ANT1 στην Ουάσιγκτον.

Για το επιτελείο Τόμσεν, η επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας δεν αποτελεί παρά ένα στοιχειώδες βήμα στην προσπάθεια της Αθήνας να θέσει το κολοσσιαίο χρέος της σε βιώσιμα επίπεδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΔΝΤ ζητά αξιόπιστες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες εκτιμήσεις για τα μελλοντικά πρωτογενή πλεονάσματα και τους μακροπρόθεσμους αναπτυξιακούς στόχους της Ελλάδας και προς την κατεύθυνση αυτή κλιμακώνει τις πιέσεις προς το Βερολίνο.

Στο ΔΝΤ εχουν θεσει ως κρίσιμο χρονικό ορόσημο για μια ενδεχόμενη σύγκλιση των δανειστών στο θέμα αυτό τη σύνοδο των υπουργών του G7 στο Μπάρι (11-13 Μαίου), όπου αναμένεται να παρουσιαστεί το πακέτο των προτάσεων για την βιωσιμότητα του χρέους. Στη σύνοδο του G7 στην Ιταλία αναμένεται να πάρει μέρος και η Κριστίν Λαγκάρντ και η πιθανότητα να συγκληθεί εκεί εκτάκτως το Washington Group, θεωρείται σχεδόν σίγουρη.

Πάντως στο ΔΝΤ φαίνεται να έχουν θέσει ως επόμενο κρίσιμο χρονικό ορόσημο, για μια ενδεχόμενη σύγκλιση των δανειστών στο θέμα αυτό, την Σύνοδο των υπουργών του G7 στο Μπάρι της Ιταλίας (11-13 Μαίου), όπου αναμένεται να παρουσιαστεί το πακέτο των προτάσεων για την βιωσιμότητα του χρέους.

Στη Σύνοδο αναμένεται να λάβει μέρος και η Κριστίν Λαγκάρντ και η πιθανότητα να συγκληθεί εκεί εκτάκτως το Washington Group, θεωρείται σχεδόν σίγουρη.

Πηγή: economy365.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:50