search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:16
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Κυβερνήτης αρνείται να απαγορεύσει τον γάμο ανηλίκων εξαιτίας… θρησκευτικών εθίμων

15.05.2017 07:00
ΗΠΑ: Κυβερνήτης αρνείται να απαγορεύσει τον γάμο ανηλίκων εξαιτίας... θρησκευτικών εθίμων - Media

Ένας από τους ποιο ισχυρούς Ρεπουμλικανούς κυβερνήτες των Ηνωμένων Πολιτιών αρνήθηκε να υπογράψει νόμο ο οποίος θα απαγόρευε τον γάμο των ανήλικων κοριτσιών και γενικά τον γάμο ανηλίκων.  Μάλιστα, ο νόμος αυτό θα ήταν ο πρώτος νόμος στις ΗΠΑ που θα απαγόρευε καθολικά τον γάμο ανηλίκων χωρίς καμία εξαίρεση.

Ο Κρις Κρίστι, κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ, ο οποίος είναι θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπογράψει τον νόμο αυτό καθότι ενδεχομένως μια τέτοια απαγόρευση να προσκρούσει στα θρησκευτικά πιστεύω και θρησκευτικά ήθη ορισμένων πολιτών.

Οι υποστηρικτές του νόμου υπενθυμίζουν πως  και τα δύο νομοθετικά σώματα της πολιτείας έχουν ψηφίσει υπέρ της απαγόρευσης του γάμου των ανηλίκων.

« Δεν είναι ένα απόλυτο veto, κάτι το οποίο είναι καλό», δήλωσε η πολιτικός Νάνσυ Μουνόζ, η οποία προωθεί την απαγόρευση, εξηγώντας πως το μέτρο θα μπορούσε να γίνει νόμος της Πολιτείας αν οι βουλευτές το στείλουν πίσω στον κυβερνήτη έχοντας λάβει υπόψη τις προτάσεις του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο γάμος ανηλίκων είναι διαδεδομένος στις ΗΠΑ όπου μεταξύ του 2000 και του 2010 περίπου 170.000 παιδιά παντρεύτηκαν στις 38 από τις 50 πολιτείες που υπάρχουν στατιστικά στοιχεία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:14