search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Κουρουμπλής: Προς επιβολή έκτακτης εισφοράς στους εφοπλιστές

13.06.2017 07:04
Κουρουμπλής: Αντίπαλός μας είναι μόνο η αποχή - Media

 

Στο προσκήνιο και πάλι η επιβολή έκτακτης εισφοράς στους εφοπλιστές. Με δηλώσεις του στην Τρόικα του Αθήνα 9.84, ο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιβολή έκτακτης εισφοράς στους εφοπλιστές προσανατολίζεται η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ο χώρος του εφοπλισμού θα δείξει κατανόηση, προκειμένου να διευκολύνει τη χώρα. «Είναι δεδομένο ότι θα πάνε τα πράγματα προς τα εκεί. Έχει γίνει η κουβέντα με τους εφοπλιστές και επεδείχθη και κατανόηση» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Η συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι καινούργια. Πριν από αρκετούς μήνες είχε ζητηθεί πάλι από τους εφοπλιστές  η καταβολή έκτακτης εισφοράς, αλλά είχαν δημιουργηθεί αντιδράσεις καθώς ο εφοπλιστικός  κόσμος συμμετέχει στη φορολογία με ποσοστά κατά πολύ υψηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα στη Γερμανία.

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup, o κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία, ενώ ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα ανεξάρτητα από το εάν θα πάρει κάτι για το χρέος, διερωτήθηκε αν υπάρχει εναλλακτική. “Τι να κάνει; Υπάρχει άλλος δρόμος; Να φύγουμε από το ευρώ; Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτή τη στιγμή, όπως είναι τα πράγματα και η χώρα;” απάντησε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: Αθήνα 9.84

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:42