search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:34
MENU CLOSE

«Μαζέψτε αποδείξεις» το φορολογικό σύνθημα για το 2010

23.12.2009 23:59
«Μαζέψτε αποδείξεις» το φορολογικό σύνθημα για το 2010 - Media

Το υπουργείο Οικονομικών επιστρέφει  στο μέτρο των αποδείξεων για αγορές προϊόντων και  παροχής υπηρεσιών με απώτερο στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.Το μέτρο πρόκειται να αξιοποιηθεί στο έπακρον από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών από τις αρχές του νέου έτους και κατά αυτόν τον τρόπο όλοι οι πολίτες θα πρέπει νσυλλέγουν από την 1η Ιανουαρίου  όσες περισσότερες αποδείξεις μπορούν από τις αγορές τους.Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που θα προβλέπεται στις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς για τις οποίες ο κοινωνικός διάλογος με τους φορείς και τις επαγγελματικές ομάδες ξεκίνησε επίσημα χθες με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαλόγου, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Το υπουργείο Οικονομικών επιστρέφει  στο μέτρο των αποδείξεων για αγορές προϊόντων και  παροχής υπηρεσιών με απώτερο στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το μέτρο πρόκειται να αξιοποιηθεί στο έπακρον από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών από τις αρχές του νέου έτους και κατά αυτόν τον τρόπο όλοι οι πολίτες θα πρέπει να συλλέγουν από την 1η Ιανουαρίου  όσες περισσότερες αποδείξεις μπορούν από τις αγορές τους.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που θα προβλέπεται στις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς για τις οποίες ο κοινωνικός διάλογος με τους φορείς και τις επαγγελματικές ομάδες ξεκίνησε επίσημα χθες με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαλόγου, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Κατά την συνεδρίαση, ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε τις αδυναμίες του φορολογικού συστήματος στη χώρα μας και τις κατευθύνσεις για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, καθώς και τους άξονες που θα γίνει η διαβούλευση.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 28 εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων, οι οποίοι διατύπωσαν τη διάθεση συμβολής από την πλευρά τους στη φορολογική μεταρρύθμιση.

To υπουργείο διασαφηνίζει ότι με αυτό το μέτρο οι πολίτες  θα ωφελούνται με μείωση του φόρου εισοδήματος ενώ τονίζει ότι από την 1η Ιανουαρίου οι πολίτες πρέπει να μαζέψουν όσες αποδείξεις  μπορούν. Στις  επόμενες μέρες, θα υπάρξουν πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τις αποδείξεις που θα εκπίπτουν το 2010, και θα οδηγήσουν στην πληρωμή λιγότερου φόρου για τα εισοδήματα του επόμενου έτους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:31