search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:02
MENU CLOSE

Αυτός είναι ο πρώτος νεκρός του «πύργου της κολάσεως» – Σύρος πρόσφυγας και φοιτητής

16.06.2017 17:14
Αυτός είναι ο πρώτος νεκρός του «πύργου της κολάσεως» - Σύρος πρόσφυγας και φοιτητής - Media
 
Ο Μοχάμεντ Αλχατζαλί, ένας Σύρος πρόσφυγας ηλικίας 23 ετών που διέμενε στον 14ο όροφο και σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου, ήταν ο πρώτος νεκρός που κατονόμασαν επίσημα οι αρχές. 
 
Ο αδελφός του, που ήταν μαζί όταν ξέσπασε η φωτιά, επέζησε και νοσηλεύεται.
 
«Ο Μοχάμεντ έκανε ένα επικίνδυνο ταξίδι για να γλυτώσει από τον πόλεμο και τον θάνατο στη Συρία, προτού βρεθεί αντιμέτωπος με τον θάνατο εδώ, στο ίδιο του το σπίτι. Ο Μοχάμεντ ήλθε σε αυτήν την χώρα για να είναι ασφαλής και η Βρετανία απέτυχε να τον προστατεύσει» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης Εκστρατεία για την αλληλεγγύη στη Συρία.
 
Οι βρετανικές αρχές έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα το όνομα της 24χρονης φωτογράφου Καντίτζα Σάγιε. Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές έχουν επισήμως ανεβάσει τον αριθμό των θυμάτων στα 30 ενώ εκφράζονται ανησυχίες ότι ο αριθμός αυτός θα ανέβει ακόμα περισσότερο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:54