search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:18
MENU CLOSE

Γιλντιρίμ «δίνει» τον Τσίπρα: Η Ελλάδα αναγνωρίζει την ενοχή των 8 Τούρκων στρατιωτικών

21.06.2017 05:47
Έγινε και... ταξιτζής ο Γιλντιρίμ (Photos) - Media

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις έβγαλε η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γινλτιρίμ στην Αθήνα την περασμένη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

 Ο Τούρκος Πρωθυπουργός μετά την Αθήνα και τις συναντήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέβη στη Θράκη όπου και πραγματοποίησε «ιδιωτική επίσκεψη». Ο Γιλντιριμ αναχώρησε από την Κομοτηνή για την Τουρκία στη μια τα ξημερώματα της Τρίτης και στην πτήση της επιστροφής μίλησε στους Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Γιλντιρίμ δήλωσε τους δημοσιογράφους πως η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που διέφυγαν από την Τουρκία μια μέρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα στις 15 Ιουλίου, δεν είναι αθώοι.  

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και για την ώρα η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αν και πρόκειται για πολιτικό ζήτημα.

«Η Άγκυρα έχει επανειλημμένως ζητήσει την έκδοση των 8 Τούρκων αλλά τα ελληνικά δικαστήρια έχουν απορρίψει δύο φορές το αίτημα» σημειώνεται στη σχετική είδηση, όπου μάλιστα αναφέρεται πως ο Γιλντιριμ σημείωσε οτι η Ελλάδα, αντίθετα με άλλες χώρες, ήταν αντίθετη στην προσπάθεια πραξικοπήματος. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:15