18/11/2019 12:27:51

Προσοχή: Ένα «φάντασμα» σας καταγράφει από το κινητό σας και μπορεί να το κλειδώσει

Προσοχή: Ένα «φάντασμα» σας καταγράφει από το κινητό σας και μπορεί να το κλειδώσει - Media
 
Νέους πονοκεφάλους προκαλεί στους χρήστες του Android κακόβουλο λογισμικό το οποίο προσβάλλει κινητά τηλέφωνα και καταγράφει ήχο και βίντεο των χρηστών
 
Το λογισμικό αυτό ονομάζεται «GhostCtrl» (κυριολεκτικά, «Φάντασμα Ελέγχου»), «παριστάνει» άλλες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Pokemno Go και, αφ’ ης στιγμής εγκατασταθεί στο κινητό, αρχίζει το κακόβουλο έργο του.
 
Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ασφαλείας λογισμικού και διαδικτύου Trent Micro, ήδη έχουν εντοπιστεί τρεις εκδόσεις του λογισμικού και οι ερευνητές της εταιρείας εκτιμούν ότι σύντομα θα γίνει πιο σύνθετο και δύσκολο στην ανίχνευσή του.
 
Το GhostCtrl αφού εγκατασταθεί στο κινητό, αρχίζει να καταγράφει ήχο και βίντεο του χρήστη, κλέβει φωτογραφίες και άλλα αρχεία από τη συσκευή, και, τελικά, μπορεί να την κλειδώσει, ζητώντας λύτρα για να την ξεκλειδώσει.
 
Οι ειδικοί ανησυχούν ότι το συγκεκριμένο λογισμικό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης που σχεδιάζεται κατά κινητών συσκευών (τηλέφωνα, tablets, κλπ), μέσω ransomware, αλλά και κλοπής προσωπικών δεδομένων των χρηστών

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.