search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:00
MENU CLOSE

Προσοχή: Ένα «φάντασμα» σας καταγράφει από το κινητό σας και μπορεί να το κλειδώσει

19.07.2017 15:19
Χαμός στο Android: Δημοφιλής εφαρμογή αποδείχθηκε... ιός για κινητά - Media
 
Νέους πονοκεφάλους προκαλεί στους χρήστες του Android κακόβουλο λογισμικό το οποίο προσβάλλει κινητά τηλέφωνα και καταγράφει ήχο και βίντεο των χρηστών
 
Το λογισμικό αυτό ονομάζεται «GhostCtrl» (κυριολεκτικά, «Φάντασμα Ελέγχου»), «παριστάνει» άλλες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Pokemno Go και, αφ’ ης στιγμής εγκατασταθεί στο κινητό, αρχίζει το κακόβουλο έργο του.
 
Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ασφαλείας λογισμικού και διαδικτύου Trent Micro, ήδη έχουν εντοπιστεί τρεις εκδόσεις του λογισμικού και οι ερευνητές της εταιρείας εκτιμούν ότι σύντομα θα γίνει πιο σύνθετο και δύσκολο στην ανίχνευσή του.
 
Το GhostCtrl αφού εγκατασταθεί στο κινητό, αρχίζει να καταγράφει ήχο και βίντεο του χρήστη, κλέβει φωτογραφίες και άλλα αρχεία από τη συσκευή, και, τελικά, μπορεί να την κλειδώσει, ζητώντας λύτρα για να την ξεκλειδώσει.
 
Οι ειδικοί ανησυχούν ότι το συγκεκριμένο λογισμικό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης που σχεδιάζεται κατά κινητών συσκευών (τηλέφωνα, tablets, κλπ), μέσω ransomware, αλλά και κλοπής προσωπικών δεδομένων των χρηστών
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57