11/07/2020 13:04:26

Αγωνία για την μικρή Μαρί - Ελένη: Ίχνη της εντοπίστηκαν στην Αττάλεια

Αγωνία για την μικρή Μαρί - Ελένη: Ίχνη της εντοπίστηκαν στην Αττάλεια - Media

 

Την κίνηση εκ μέρους των τουρκικών αρχών αναμένουν οι ανακριτές της κυπριακής Αστυνομίας, για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της απαγωγής της τετράχρονης Marie-Eleni Grimsrud που απήχθη από τον Νορβηγό πατέρα της στις 27 Απριλίου στη Λευκωσία. Η Αστυνομία χθες επιβεβαίωσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο τα ίχνη του Νορβηγού καταζητούμενου και της τετράχρονης κόρης του εντοπίστηκαν στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου βρίσκεται ελλιμενισμένο σκάφος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του στον «Πολίτη», σημείωσε πως λόγω της ευαισθησίας της υπόθεσης δεν μπορεί να μπει στην ουσία του θέματος. Ωστόσο επιβεβαίωσε πως όντως η Αστυνομία είχε την πληροφορία για ίχνη του Νορβηγού και της τετράχρονης στην Τουρκία και υπήρξε μέσω Interpol και Eurojust επαφή με τους Νορβηγούς ανακριτές, καθώς οι κυπριακές αρχές δεν μπορούν να έχουν επαφή με την Interpol Τουρκίας για τους γνωστούς λόγους της μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος, όπως δημοσίευσε ο «Π», ενημέρωσε σχετικά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Κραν Μοντανά, ερωτηθείς σχετικώς δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο. Ο Πρόεδρος υπέδειξε ότι «όσα περισσότερα λέγονται τόσο δυσχεραίνεται η προσπάθεια των γονιών να βρουν το παιδί τους. Κάποια στιγμή πρέπει, πέρα από τη δημοσιότητα που θέλουμε να δώσουμε, να είμαστε λίγο περισσότερο προσεκτικοί». Με αυτόν τον τρόπο εμμέσως επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Λ. Βραχίμης, χωρίς να έχει καμία ενημέρωση, έσπευσε χθες να διαψεύσει το δημοσίευμα, παρά το ότι επικοινώνησε με την εφημερίδα και ζητούσε πληροφορίες. 

 

Πηγή: politis.com.cy

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.