search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:15
MENU CLOSE

Αποκαλύψεις Βαρουφάκης: Όσα μου είπε ο Αλέξης για το Grexit και τα 16 δισ.

22.07.2017 14:59
Βαρουφάκης προς Τσίπρα: Ή ζητήστε συγγνώμη από τους Σαμαρά-Στουρνάρα ή σταματήστε τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς - Media

 

Το παρασκήνιο του πρώτου εξαμήνου του 2015, που έκλεισε με το δημοψήφισμα του «Όχι», περιέχει το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη “Adults in the room”, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής. 
 
Το δημοσίευμα της εφημερίδας μεταφέρει απίστευτους διαλόγους Τσίπρα-Βαρουφάκη, π.χ. για την “απαλλοτρίωση” των 16 δισ. ευρώ μετά το κλείσιμο των τραπεζών, για ενδεχόμενο Γουδή και πραξικόπημα, αλλά και για το Plan-X. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει το «άδειασμα» Τσίπρα σε έναν από τους βασικούς του συνεργάτες, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, αλλά και την κάλυψη του πρωθυπουργού στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, τον οποίο ο Βαρουφάκης θεωρεί αποστάτη.
 
Ο Γιάνης Βαρουφάκης περιγράφει το πώς η κυβέρνηση Τσίπρα χειρίστηκε, με άγνοια κινδύνου και σπασμωδικές ενέργειες τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές κατά το δραματικό πρώτο εξάμηνό της στην εξουσία.

Αποτυπώνει τον πραγματικό ρόλο καθενός από τα βασικά στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου και πιστοποιεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε εξαρχής τα πάντα, για την απάτη του προγράμματος Θεσσαλονίκης, το εναλλακτικό σύστημα πληρωμών, το Plan X, το “ριφιφί στο Νομισματοκοπείο” κ.ά.
 
Μετά το δημοψήφισμα και τη νίκη του “Όχι”, ο πρωθυπουργός εκμυστηρεύτηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη ότι πλέον “φοβόταν για νέο Γουδή” ή ακόμη και για πραξικόπημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13