search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:04
MENU CLOSE

Έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Τήνο από την πρεσβεία του Καναδά

31.07.2017 19:15
Έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Τήνο από την πρεσβεία του Καναδά - Media

 

Η πρεσβεία του Καναδά στην Αθήνα γιορτάζει την 150η επέτειο της Καναδικής Συνομοσπονδίας και 75 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Καναδά και της Ελλάδας με την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» στο ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στην Τήνο, από την 1η έως τις 20 Αυγούστου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 1η Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, με την παρουσία Καναδών καλλιτεχνών.

Σκοπός της έκθεσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» είναι να συστήσει στο ελληνικό κοινό το έργο τριών διεθνώς καταξιωμένων Καναδών καλλιτεχνών: του Ρον Μόπετ (Ron Moppett), της Άλισον Γκλεν (Allyson Glenn) και της Κόλιν Χέσλιν (Colleen Heslin), αναφέρει η πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα και επισημαίνει: Οι τρεις καλλιτέχνες βρίσκονται στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής κοινότητας του Καναδά και προχωρούν πέρα από τα προδιαγεγραμμένα όρια και ιεραρχίες της τέχνης, γεγονός που είναι εμφανές στον τρόπο με τον οποίο το κοινό ανταποκρίνεται στις πολυβραβευμένες εικαστικές τους πρακτικές.

«Mε εικαστικά καινοτόμους τρόπους, αναφέρονται στην απεραντοσύνη της φύσης του καναδικού τοπίου και την απεικονίζουν. Προτιμούν να καλύπτουν τον καμβά, μερικές φορές επεκτείνοντας τα έργα στο πάτωμα, δημιουργώντας εγκαταστάσεις, δυνατές καλλιτεχνικά, που αφηγούνται ιστορίες ενός κόσμου σε κατάσταση ρευστότητας – έργα που μπορούν να αντισταθούν, αλλά και να αναμετρηθούν με τις προκλήσεις της θάλασσας του Αιγαίου – τον απέραντο γαλάζιο ορίζοντα, το άπλετο φως, και πάνω απ’ όλα, τις μυριάδες ιστορίες, που έχουν θαφτεί στο βάθος της και έχουν ξεβραστεί στις ακτές της» σημειώνει.

Σημειώνεται πως στις 2 Αυγούστου, στις 20.30, θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού ανοιχτή συζήτηση με τους καλλιτέχνες και την επιμελήτρια για το έργο τους.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:03