search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:18
MENU CLOSE

Μόνο 8 από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ συμμετείχαν τελικά στο συνέδριο στην Εσθονία

23.08.2017 19:18
Η ΕΕ ενεργοποιεί ξανά τη ναυτική επιχείρηση «Σοφία», με αποκλειστική εντολή την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη - Media

 

Μόνο 8 από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ συμμετείχαν στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εξής χωρών: Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Κροατίας, Ουγγαρίας , Τσεχίας και Σλοβακίας .

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το αρμόδιο υπουργείο της Εσθονίας χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στο συνέδριο.

Η προσπάθεια εξομοίωσης των εγκλημάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού στο συνέδριο αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αρνήθηκε να παραστεί στο συνέδριο καθώς επιχειρήθηκε ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό. «Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός» είπε ο Σταύρος Κοντονής.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:18