search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:15
MENU CLOSE

Βρέθηκε ο «νέος Αϊνστάιν»; – Ναι, λέει το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (Photo, Video)

28.08.2017 17:48
Βρέθηκε ο «νέος Αϊνστάιν»; - Ναι, λέει το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (Photo, Video) - Media

 

Στην ιστορία της επιστήμης, προσωπικότητες και ιδιοφυίες όπως ο Νεύτωνας, ο Αϊνστάιν, ο Σρέντινγκερ ή ο Χόκινγκ είναι σπάνιες γι’ αυτό και όταν ένας νέος επιστήμονας παρουσιάζει… συμπτώματα υψηλής ευφυίας τα πανεπιστήμια κρατούν προσεκτική στάση όσον αφορά στις συγκρίσεις του με αυτούς τους γίγαντες.

Όχι πλέον.

Στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ένα κορίτσι μόλις 23 χρονών κάνει το διδακτορικό του -το οποίο αφορά στην κβαντική βαρύτητα (μη μας ρωτήσετε τι είναι αυτό…)- χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση από το επιστημονικό προσωπικό του πανεπιστημίου και με πλήρη ακαδημαϊκή ελευθερία.

Η Σαμπρίνα Γκονζάλες Παστέρσκι (αυτό είναι το όνομα του νέου «τρομερού παιδιού» της φυσικής) από μικρή ηλικία είχε δείξει μια τάση προς τις πρακτικές επιστήμες, άλλωστε σε ηλικία 14 χρονών κατασκεύασε μόνη της ένα μικρό… αεροπλάνο για τον μπαμπά της.

Η συνέχεια είναι εντυπωσιακή: αποφοίτησε από τη διάσημη Ακαδημία Μαθηματικών και Επιστημών του Ιλινόι, τελείωσε το ΜΙΤ με άριστα και αμέσως μετέβη στο Χάρβαρντ όπου εγκατέλειψε τις μηχανές και άρχισε να ασχολείται με τον εξωτικό κόσμο της κβαντική φυσικής και με τις «μαύρες τρύπες».

Οι καθηγητές της στο ΜΙΤ ομολόγησαν ότι μόλις είδαν τι είχε κάνει το κορίτσι στα 14 του χρόνια «μας έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα», ενώ η ίδια -θυμίζουμε, είναι μόλις 23 χρονών…- έχει μόνο ένα μόττο για τη ζωή της: «όταν είσαι μικρός, λες πολλά πράγματα για τι τι θες να κάνεις όταν μεγαλώσεις. Το θέμα είναι να μην χάσεις ποτέ τα όνειρά σου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15