search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:41
MENU CLOSE

9o PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Light

07.09.2017 12:50
9o PICK-Λουξ Cola Plus

 

Μόλις 10 μέρες μας χωρίζουν από την μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας θα πάρουν «φωτιά» από τα καρτ και τις παράλληλες δράσεις που θα ανεβάσουν στα ύψη την αδρεναλίνη.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του 9ου PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Light πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο King George Palace στην Αθήνα η πρώτη συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης.

Παρουσία φορέων, εκπροσώπων του τύπου, χορηγών και απλών φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, παρουσιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό τα όσα θα διαδραματιστούν το επόμενο Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Ο Τάκης Πουρναράκης ήταν ο παρουσιαστής της συνέντευξης τύπου που παράλληλα είναι εδώ και αρκετά χρόνια με μεγάλη επιτυχία ο άνθρωπος που παρουσιάζει τους αγώνες του PICK, έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα στη διοργάνωση.

«Είναι τιμή μου που παρουσιάζω αυτή την εκδήλωση, ένα μοναδικό event που φέτος έχει αρκετές αλλαγές. Βλέπουμε κάθε χρόνο 50.000 χιλιάδες κόσμου να παρακολουθεί τους αγώνες του διημέρου. Και φυσικά εκτός από το θέαμα, βλέπουν δωρεάν και την μοναδική συναυλία με καλλιτέχνες πρώτης γραμμής. Θεωρώ σημαντικό που φτιάχτηκε ο δρόμος, η Ολυμπία Οδός και μπορεί ο κόσμος να έρθει πιο εύκολα στην Πάτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τάκης Πουρναράκης.

Από την πλευρά της Περιφέρειας που συμπεριλαμβάνεται στους συνδιοργανωτές, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος ο οποίος τόνισε:

«Για μία ακόμα χρονιά είμαστε εδώ για ένα θεσμό πλέον όπως είναι το 9ο PICK. Ο κάθε θεσμός έχει συγκεκριμένα πρόσωπα και νομίζω ότι ο Τάκης Πουρναράκης έχει συνθέσει το όνομά του με τους αγώνες, όπως ο Άλκης Στέας με το καρναβάλι. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι προσφέρεται δωρεάν στην κοινωνία της Πάτρας και όχι μόνο αυτή η διοργάνωση. Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν τους αγώνες, είτε το βλέπουν σαν event, είτε σαν αγώνισμα και είναι μοναδικό αυτό που γίνεται σε Ελληνικό χώρο. Η επιτυχία είναι δεδομένη, ο Θεός είναι μαζί μας και θα έχουμε καλό καιρό. Θα έχουμε πολλά events και σας περιμένουμε όλους. Πρέπει να υπάρχει σύνδεση όλων την εμπλεκομένων, έχει πετύχει ο θεσμός και μπορεί να πάει πιο μπροστά. Σας καλώ όλους να χαρούμε, να γιορτάσουμε και να παρακολουθήσουμε τους αγώνες».

Ο αντιπρόεδρος του ΑΟΠ Αλέξης Παυλόπουλος δήλωσε: «Στο 9ο PICK Πάτρας είμαστε παρών και αναλαμβάνουμε το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Οι θεατές είναι αρκετοί και έχουμε επισκέπτες από άλλες πόλεις. Αυτό μας ικανοποιεί, αλλά αυξάνει την ευθύνη και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να πάρει ο ΑΟΠ. Η ασφάλεια είναι το πρώτο μέλημά μας. Ο αγώνας φέτος έχει αντίθετη χάραξη και αυτό για εμάς είναι μία πρόκληση. Ο ΑΟΠ και τα μέλη του, έχουν τις γνώσεις και την ικανότητα να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Σας προσκαλώ όλους στην Πάτρα για να βοηθήσετε να ανεβάσουμε την αδρεναλίνη στο κόκκινο».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αντιπρόεδρος και marketing director της εταιρείας Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, ο Πλάτων Μαρλαφέκας δήλωσε:

«Ευχαριστώ που ήρθατε, είναι σημαντικό ότι υπάρχει από τον κόσμο και τα ΜΜΕ τέτοια αντιμετώπιση στη διοργάνωση, καθότι έχουμε φτάσει στο 9ο PICK. Δεν θέλω να πω πολλά με κάλυψε ο κ. Αλεξόπουλος, έχουμε ένα καινούργιο δρόμο, είναι σημαντικό και αξίζει να έρθει ο κόσμος να περάσει ένα πολύ ευχάριστο σαββατοκύριακο, να ζήσει την εμπειρία του PICK να μας βοηθήσει και εμάς. Αν ο κόσμος δεν αγκαλιάσει την προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα. Ο κόσμος δίνει δύναμη. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς, εθνικούς και τοπικούς για την συμβολή τους. Οι φορείς βοηθάνε αλλά πλέον το πράγματα είναι δύσκολα. Πρέπει να σεβόμαστε τους χορηγούς με αυτό που προσφέρουν στην κοινωνία».

Ο αλυτάρχης του αγώνα Στέλιος Καγιάφας τόνισε: «Άλλαξε η εκκίνηση, πήγε στο πάνω μέρος της Πλ. Γεωργίου, η διαδρομή είναι ίδια, αλλά με αντίθετη φορά. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυτά που πρέπει. Εγώ εκτός από τους χορηγούς θέλω να ευχαριστήσω τους οδηγούς γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχουν αγώνες».

Ο Βασίλης Παναγόπουλος που εκπροσώπησε την χορηγό εταιρεία ΕΚΟ δήλωσε: «Χαίρομαι που για 9η χρονιά είμαστε από τους χορηγούς του PICK. Είναι από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις στην Ελλάδα, αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και θεωρώ ότι θα είναι από τα καλύτερα PICK το φετινό. Σαν ΕΚΟ χορηγούμε μεγάλες διοργανώσεις όπως το PICK και το Ράλι Ακρόπολις. Πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και άλλοι χορηγοί, έτσι ώστε να γίνουν τέτοιες διοργανώσεις σε περισσότερες πόλεις, γιατί υπάρχουν και φυτώρια με νέα παιδιά από πίσω. Ελπίζω να περάσουμε καλά το διήμερο».

Ο Κώστας Σταματάκης διευθυντής marketing και costumer director της εταιρείας Κωτσόβολος που είναι χορηγός δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε ως χορηγοί και δωροθέτες. Δεχόμαστε πολλές προτάσεις συνεργασίας κάθε χρόνο, αλλά με το PICK χαρήκαμε που θα βοηθήσουμε. Αξίζει στην Πάτρα το PICK. Μας αρέσει πολύ σαν διοργάνωση και συμμετέχουμε. Γιορτάζουμε φέτος 15 χρόνια παρουσίας στην Πάτρα, έχουμε υποχρέωση στην Πάτρα και για αυτό θέλουμε να το ανταποδώσουμε, καθώς έχουμε πουλήσει τόσες συσκευές που αντιστοιχούν περίπου 9 σε κάθε σπίτι. Ανυπομονούμε για το διήμερο».

Η Σοφία Στάμου Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού που είναι στους χορηγούς της διοργάνωσης τόνισε: «Είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε ότι η Ολυμπία Οδός δεν είναι η πίστα του PICK. Σε όλους αρέσει η ταχύτητα και ο τρόπος να απολαύσουμε μία γρήγορη οδήγηση είναι σε ειδικές πίστες με ασφάλεια όπως το PICK. Είναι γιορτή για την Πάτρα, γιορτή και για εμάς το PICK. Ο δρόμος ολοκληρώθηκε και θέλουμε να βοηθήσουμε για την ασφαλή οδήγηση. Το καρτ είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να εκπαιδεύσουμε καλούς οδηγούς. Ευχαριστήσουμε την ΟΜΑΕ, τον ΑΟΠ και τη ΛΕΜΑΝ και όλους όσοι συμμετέχουν στην διαδικασία. Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες».

Ο Στέφαν Σίμπαλ επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Falken Tyres που είναι χορηγός πίστας 1, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε ένα τόσο συναρπαστικό event το οποίο απηχεί το προφίλ της Falken, όσον αφορά στην υψηλή απόδοση. Οι αγώνες καρτ είναι ένα μεγάλο σχολείο και οι θεατές πρέπει να βρεθούν κοντά στην δράση στην καρδιά της πόλης».

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, υπήρξε και ένας σύντομος χαιρετισμός από τους εκπροσώπους της Αχαΐας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Διευθυντής του Πολιτικού γραφείου του Νίκου Παππά Πάνος Σκούτας τόνισε: «Ότι γίνεται για την Πάτρα είναι σημαντικό, χρειάζεται ανάπτυξη σε αυτή την πόλη που είναι η πρωτεύουσα της Δυτ. Ελλάδας. Είναι σημαντικό ότι ο επιχειρηματικός κόσμος επιστρέφει πίσω τα χρήματα που βγάζει από τις δράσεις του. Θεωρώ ότι η Ολυμπία Οδός μπορεί να δώσει και άλλες ευκαιρίες για την ίδια την πόλη. Θέτω δύο ζητήματα. Οδική ασφάλεια που είναι το σημαντικότερο, πολλοί άνθρωποι είχαν ατυχήματα φέτος το καλοκαίρι και πρέπει να αναβαθμίσουμε την οδική ασφάλεια. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για το αυτοκινητοδρόμιο στην Χαλανδρίτσα. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για να γίνει αυτό».

Τοποθετήθηκαν επίσης οι δύο Αχαιοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσων Φωτήλας.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε: «Δύο προβλήματα έχει αυτή η χρονιά. Είναι η ΔΕΘ και θα λείπω από την Πάτρα Παρασκευή και Σάββατο και δεύτερο και σημαντικό, έχασα την θέα από το γραφείο μου που είναι στο κάτω μέρος της Πλ. Γεωργίου και δεν θα βλέπω την εκκίνηση. Η τρέλα κάποιων ανθρώπων και η προσπάθεια για εξωστρέφεια, έχουν δημιουργήσει το δεύτερο σημαντικό θεσμό της πόλης μετά το καρναβάλι. Μπορεί του χρόνου και η Ολυμπία Οδός να προμοτάρει καλύτερα το 10ο PICK. Ίσως του χρόνου η διοργάνωση γίνει ισάξια του καρναβαλιού. Ελπίζω να προλάβω την Κυριακή και να είμαι εκεί την τελευταία μέρα».

Ο Ιάσων Φωτήλας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μιλάμε όλοι για ανάπτυξη, αλλά διοργανώσεις όπως το PICK προάγουν την ανάπτυξη».

Στο φινάλε της συνέντευξης το λόγο πήραν δύο από τους ανθρώπους που θα δώσουν άλλο “αέρα” στο περιθώριο του διημέρου.

Ο λόγος για τον Λάμπρο Αθανασούλα και τον Κωνσταντίνο Ιαβέρη. Ο πρώτος μαζί με τους συναθλητές του θα πραγματοποιήσουν τα περίφημα dirt games ή αλλιώς χωμάτινα καρτ. Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, θα “τρέξει” με το ιστορικό FIAT Punto που χρησιμοποιούσε στους αγώνες.

«Θα δείξουμε στο κοινό ότι το χωμάτινο καρτ, είναι εξίσου αποδοτικό και στην άσφαλτο», δήλωσε ο Λάμπρος Αθανασούλας, ενώ ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δημιουργεί καλύτερους ανθρώπους».

Διοργανωτές του 9ου PICK – Λουξ Cola Plus ‘n Light είναι η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών και η Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Νέων.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Αρωγοί είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών καθώς και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών.

Μέγας Χορηγός αλλά και χορηγός ονομασίας του Διεθνούς Σιρκουί Καρτ θα είναι η Λουξ-Cola Plus ‘n Light.

Χορηγοί της διοργάνωσης θα είναι επίσης η ΕΚΟ, ο Κωτσόβολος και η Ολυμπία Οδός.

Η Πατρινή επιχείρηση Super Market Ανδρικόπουλος επέλεξε να είναι και φέτος ο χορηγός εκκίνησης, ενώ χορηγοί Πίστας 1 θα είναι η Falken Tyres και η ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε.

Υποστηρικτές του αγώνα θα είναι η Superfast Ferries και για ακόμα μία χρονιά η Interamerican, ενώ υποστηρίκτριες εταιρείες για το καλλιτεχνικό κομμάτι του διημέρου θα είναι το energy drink Β52 και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Δωροθέτης εκτός από χορηγός της διοργάνωσης θα είναι το κορυφαίο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα ο Κωτσόβολος.

Official Broadcaster είναι το Ionian Channel.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, τη δυνατότητα προβολής μέσα από αυτήν και τυχόν αλλαγές θα ανακοινώνονται στον πίνακα του Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ http://www.pickpatras.gr/

 

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες της διοργάνωσης

PROFILE PICK 2017 – LINK flip

http://www.plusmedia.gr/docs/profile_pick_2017/

Το youtube channel του PICK:

 http://www.youtube.com/user/PickPatras?feature=watch

Το επίσημο site του PICK

ΑΡΧΙΚΗ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:41