search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:45
MENU CLOSE

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα για το κόμμα της Μέρκελ

10.09.2017 06:13
Σαρώνει η Μέρκελ στο «παρά πέντε» των εκλογών - Στο +14% η διαφορά από τον Σουλτς - Media

 

Δύο εβδομάδες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) εμφανίζεται να ανακάμπτει. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild, αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα θα ελάμβανε 24% δηλαδή +3% σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτο Dimap, η οποία έγινε πριν δυο μέρες για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD. Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει όμως ψηλά στις προτιμήσεις των εκλογέων με 37%, έστω και αν παρουσιάζει μια ελαφρά μείωση της τάξεως του 1%.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της σημερινής Bild το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα ελάμβανε 9% (+1%), ενώ το ποσοστό της γερμανικής Αριστεράς (Die LInke) παραμένει αμετάβλητο στο 9%. Ακολουθούν με 8% το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και οι Πράσινοι.

Στο υποθετικό ερώτημα ποιόν θα ψήφιζαν για καγκελάριο εάν εκλέγετο απευθείας, το 48% των ερωτηθέντων απάντησε την κ. Μέρκελ (-2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα) και το 27% τον κ. Σούλτς (+2%).

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:43