search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:32
MENU CLOSE

Με άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου κατάστημα στο Χαλάνδρι έκανε λεύκανση δοντιών

16.09.2017 17:39
Κατάχρηση στη... λεύκανση κάνουν οι Έλληνες: Ποιοι οι κίνδυνοι - Media

 

Καταστήματα όπου παρέχονταν οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών, χωρίς να έχουν λάβει βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου ή πολυοδοντιατρείου και χωρίς να χρησιμοποιούν οδοντίατρο για την παροχή των υπηρεσιών αυτών εντόπισε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΟΣΑ) σε έλεγχο που έκανε σε  επιχειρήσεις προκειμένου να διαπιστώσει την νόμιμη ή μη παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για ένα κατάστημα στο Χαλάνδρι που είχε  άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου, όπου ο έλεγχος αυτό έγινε με την συνδρομή αστυνομικής δύναμης, και ένα κατάστημα στη Γλυφάδα που δεν έχει λάβει καμία διοικητική άδεια λειτουργίας.

Εντός των δύο  καταστημάτων βρέθηκαν λευκαντικά υλικά, λυχνίες για τη διάσπαση του λευκαντικού υλικού και ενημερωτικό υλικό για τη λεύκανση δοντιών.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής  βέβαια θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων με αφορμή όμως τα δύο περιστατικά ενημερώνει το κοινό ότι η λεύκανση δοντιών είναι οδοντιατρική πράξη που μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία του ασθενή  όταν δεν γίνεται από οδοντίατρο.

Συγκεκριμένα ο ΟΣΑ αναφέρει «Θέλουμε να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό ότι η λεύκανση δοντιών συνιστά οδοντιατρική πράξη αφού προϋποθέτει σωρευτικά οδοντιατρική εξέταση, εκτίμηση και διάγνωση της κατάστασης των δοντιών, χρήση προϊόντων λεύκανσης ή αποχρωματισμού δοντιών και χρήση ειδικών λυχνιών για τη διάσπαση των χημικών ενώσεων των λευκαντικών υλικών και πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από οδοντίατρο και σε χώρο που λειτουργεί νόμιμα οδοντιατρείο ή πολυοδοντιατρείο (σχετικό και το αριθ. πρωτ. Γ3β/ΓΠ/οικ42598/06.06.2017 έγγραφο Υπουργού Υγείας). Η μη τήρηση των άνω προϋποθέσεων συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και κατ’  επέκταση τη δημόσια υγεία».

Πηγή: stogiatro.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:29