search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35
MENU CLOSE

Φίλης: Δεν λέμε «Go back» σε κανέναν

24.09.2017 11:31
Ν. Φίλης: Η λύση του ονοματολογικού θα επιφέρει μεγάλη προστιθέμενη αξία στη χώρα μας - Media

 

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αναγκασμένος να αναζητά δυνατότητα συνεννόησης με ισχυρές προσωπικότητες της Ευρώπης και όχι να στήνει «αντιπαραθέσεις εκ προοιμίου», τόνισε ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως η Άνγκελα Μέρκελ είναι «ανοικτόμυαλη και έχει συναίσθηση της ευθύνης». 

Δεν λέμε «Go back» σε κανένα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση στοχεύσει σε έξοδο της χώρας «από την κρίση και τα μνημόνια» τον Αύγουστο του 2018, και ο λόγος της Γερμανίας για τη ρύθμιση του χρέους της χώρας μας είναι σημαντικός.

Ανήμερα των γερμανικών εκλογών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε πάντως το Βερολίνο πως η πολιτική που ακολουθεί για μία «γερμανική Ευρώπη» καταλήγει εις βάρος των λαών του ευρωπαϊκού νότου. 

Επαναλαμβάνοντας πως το Μαξίμου δεν ήθελε τον στόχο για τα πλεονάσματα στο 3,5%, ο κ. Φίλης εξέφρασε την ελπίδα πως μετά το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία θα θέσει τα θεμέλια για την αναβίωση ενός γαλλογερμανικού άξονα, δεδομένου και του καλού κλίματος κατά την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα. 

«Δεν ελπίζουμε υπέρμετρα σε τίποτα», πρόσθεσε, εκφράζοντας την επιθυμία της κυβέρνησης να αξιοποιεί κάθε «χαραμάδα» στην Ευρώπη. 

«Ύβρις» ότι όλα έγιναν σωστά στον Σαρωνικό

Ερωτηθείς για τη διαχείριση της περιβαλλοντικής καταστροφής στον Σαρωνικό, ο κ. Φίλης επανέλαβε χθεσινή δήλωσή του πως θα ήταν «ύβρις» να υποστηρίξει κάποιος πως όλα έγιναν σωστά.

Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στο κατά πόσο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα πρέπει να παραιτηθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι εκμεταλλεύεται «αντιπολιτευτικά» το ατύχημα. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35