search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:20
MENU CLOSE

Στο μικροσκόπιο η Google: Φόρος και πνευματικά δικαιώματα στις εταιρείες ψηφιακής επικοινωνίας

25.09.2017 09:06
Στο μικροσκόπιο η Google: Φόρος και πνευματικά δικαιώματα στις εταιρείες ψηφιακής επικοινωνίας - Media

 

Ένα επιπλέον έσοδο για το Δημόσιο αλλά και για τον Τύπο εξετάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το καθεστώς που λαμβάνει διαφημίσεις και συνολικότερης λειτουργίας της Google στην Ελλάδα. Οι αναζητήσεις που γίνονται μέσω της εταιρείας, η αναδημοσίευση των ειδήσεων από τις εφημερίδες και η διαδικασία των διαφημιστικών καταχωρήσεων είναι ζητήματα προς συζήτηση μεταξύ των ειδημόνων. Η αρχή είναι πως όποια συναλλαγή γίνεται εντός ελληνικής επικράτειας, με πρώτη τη λήψη των διαφημίσεων, πρέπει να φορολογείται. Σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να εξευρεθεί ένας τρόπος έτσι ώστε να διερευνηθεί ο όγκος των συναλλαγών της εταιρείας.

Παράλληλα, εκτός από την πρόταση για την πλήρη αποτύπωση των διαφημιστικών εσόδων θα αναζητηθεί και η διαδικασία για την απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων στους δημιουργούς και τα ΜΜΕ.

Ανάλογα μέτρα στο φορολογικό πεδίο αναζητούνται και σε επίπεδο Ευρωζώνης από τους υπουργούς Οικονομικών. Αν βρεθεί η φόρμουλα, δεν θα αφορά μόνο τη συγκεκριμένη πολυεθνική αλλά όλες τις εταιρείες ψηφιακής επικοινωνίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η εκτίμηση των εκπροσώπων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών είναι πως περίπου 200 εκατ. ευρώ από τη διαφημιστική δαπάνη κατευθύνονται στις εταιρείες ψηφιακής επικοινωνίας του εξωτερικού.

Πηγή: typologies

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:20