search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:42
MENU CLOSE

«Καβάφεια 2017» για το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή

27.09.2017 14:19
«Καβάφεια 2017» για το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή - Media

 

Το 14ο λογοτεχνικό συμπόσιο «Καβάφεια 2017» διοργανώνει τον Οκτώβριο, στην Αίγυπτο, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με το Ελληνικό Παράρτημα των «Φίλων της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια και τελούν υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο και της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, με την υποστήριξη των υπουργείων Πολιτισμού Αιγύπτου και Ελλάδας, της Όπερας του Καΐρου και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου.

Η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στην Όπερα του Καΐρου, με συναυλία από το μουσικό σύνολο του Στέφανου Κορκολή, αφιερωμένη στην ποίηση του Καβάφη, και τελετή απονομής λογοτεχνικών βραβείων σε Άραβες συγγραφείς από επιτροπή που έχει ορίσει το υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στην Αλεξάνδρεια, οι εργασίες του συμποσίου θα ανοίξουν στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου θα γίνουν και τα εγκαίνια έκθεσης της αρχιτέκτονα-εικαστικού Άννας Φιλίνη με θέμα «Δράματα εξουσίας σε ιστορικά ποιήματα του Καβάφη».

Η πρώτη συνεδρία του συμποσίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εμπνευστή των Καβάφειων, ιστορικού και συγγραφέα Κωστή Μοσκώφ.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου οι εργασίες του συμποσίου θα συνεχιστούν αναδεικνύοντας τη διεθνή απήχηση του έργου του Κ. Π. Καβάφη, με ειδική αναφορά στον αραβικό κόσμο, καθώς και τα «πριν» και τα «μετά» της ποίησής του. Οι εργασίες τους συμποσίου θα ολοκληρωθούν με στρογγυλή τράπεζα για τον ρόλο του Καβάφη σε καιρούς κρίσης.

Πράλληλα, το Ελληνικό Παράρτημα των «Φίλων της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας», στο πλαίσιο της 20ής διεθνούς συνάντησής τους, θα παρουσιάσει την έκδοση «Το ποιητικό αλφάβητο» (εκδ. Ομόνοια).

Στην έδρα του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας θα παρουσιαστεί η έκδοση «Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας. Δέκα Χρόνια από τα Εγκαίνια του Πατριαρχικού Μεγάρου, που εκδόθηκε από το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:42